PICA PITA SA ĆUFTAMA: Savršen predlog za ukusnu večeru (VIDEO)
ĆUFTE i pica - odličan spoj!
PICA PITA SA ĆUFTAMA - za testo potrebno je:
600gr brašna
3,5dcl vode
1 dcl ulja
1 kvasac
PICA PITA SA ĆUFTAMA - za ćufte je potrebno:
500gr mešanog mlevenog mesa
so, biber
suvi začin
origano, majčina dušica
500ml paradajz pelata
preko testa: 100gr kačkavalja + izrendani kačkavalj
PICA PITA SA ĆUFTAMA - priprema:
Brašnu dodajte so, palentu, kvasac, vodu, ulje i zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Mlevenom mesu dodate začine, zamesite kompaktnu smesu i formirate ćufte. U tiganju zagrejete ulje i spustite ćufte.
Kada su ćufte gotove dodate paradajz pelat, origano, majčinu dušicu.
Nadošlo testo podelite na dva dela, prvi stavite u tepsiju i razvučete ga rukama u obliku tepsije, tako uradite i sa drugim. Preko testa stavite 100gr kačkavalja isečenog ili na listiće. Zatim rasporedite ćufte u paradajz sosu preko testa, kačkavalja. Na kraju preko izrendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok ne porumeni. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)