PICA PITA SA ĆUFTAMA: Savršen predlog za ukusnu večeru (VIDEO)
ĆUFTE i pica - odličan spoj!
PICA PITA SA ĆUFTAMA - za testo potrebno je:
600gr brašna
3,5dcl vode
1 dcl ulja
1 kvasac
PICA PITA SA ĆUFTAMA - za ćufte je potrebno:
500gr mešanog mlevenog mesa
so, biber
suvi začin
origano, majčina dušica
500ml paradajz pelata
preko testa: 100gr kačkavalja + izrendani kačkavalj
PICA PITA SA ĆUFTAMA - priprema:
Brašnu dodajte so, palentu, kvasac, vodu, ulje i zamesite testo. Zamešeno testo ostavite da naraste. Mlevenom mesu dodate začine, zamesite kompaktnu smesu i formirate ćufte. U tiganju zagrejete ulje i spustite ćufte.
Kada su ćufte gotove dodate paradajz pelat, origano, majčinu dušicu.
Nadošlo testo podelite na dva dela, prvi stavite u tepsiju i razvučete ga rukama u obliku tepsije, tako uradite i sa drugim. Preko testa stavite 100gr kačkavalja isečenog ili na listiće. Zatim rasporedite ćufte u paradajz sosu preko testa, kačkavalja. Na kraju preko izrendajte kačkavalj. Pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni dok ne porumeni. Prijatno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
USKORO PADA KLjUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu
CELA 2024. godina protekla je u znaku povlačenja ukrajinskih trupa, koje su gubile teritorije pod pritiskom ruskih snaga koje napreduju u severoistočnoj Harkovskoj oblasti i istočnoj Donjeckoj oblasti, piše Kijev independent u svojoj velikoj godišnjoj analizi dešavanja na frontu.
24. 12. 2024. u 10:03
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)