ZDRAVA PICA: Savršena večera za svaku priliku!
POSNA PICA je savršen predlog kada vam treba brza večera.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 testo za picu
- 100 gr pečurki (po izboru)
- 1 zreo paradajz
- 2-3 zelene paprike
- glavica crnog luka
- kašika ruzmarina
- malo nane
- 1 češanj belog luka
- 1 šolja soka od paradajza
- malo ljute paprike (po želji)
- malo ulja
Testo za picu
Sastojci: 3,5 šolje brašna, 3 kašike ulja, 9g suvog kvasca ili 60g svežeg, 1 šolja mlake vode, pola kašičice šećera, 1 kašičica soli.
Priprema: Kvasac rastvoriti u čaši mlake vode, sipati malo šećera i promešati. Ostavite ga nadođe. U činiju sipajte brašno, u sredinu nalijte nadošli kvasac, malo soli i ulja.
Mesiti dok se masa ne ujednači, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti ponovo da naraste, a zatim ra razviti oklagijom, da bude željenog oblika i debljine za picu.
Fil za testo
Testo kružno razvući i premazati uljem, premazati sosom od paradajza, pa ređati redom, parađz isečen na kolutove, luk isečen na kolutove i papriku, iseckan beli luk i začine, pečurke isečene na listiće.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEKADA NE USPEVA NI NAJISKUSNIJIM DOMAĆICAMA: Kako da napravite najukusniji GRIZ - ovo je idealna količina sastojaka
29. 04. 2023. u 17:26 >> 17:31

"PICA INFLACIJA" DIVLjA U ITALIJI: Zbog skoka cena Italijani ostaju gladni?
20. 04. 2023. u 09:26

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)