ZDRAVA PICA: Savršena večera za svaku priliku!
POSNA PICA je savršen predlog kada vam treba brza večera.
Sastojci:
- 1 testo za picu
- 100 gr pečurki (po izboru)
- 1 zreo paradajz
- 2-3 zelene paprike
- glavica crnog luka
- kašika ruzmarina
- malo nane
- 1 češanj belog luka
- 1 šolja soka od paradajza
- malo ljute paprike (po želji)
- malo ulja
Testo za picu
Sastojci: 3,5 šolje brašna, 3 kašike ulja, 9g suvog kvasca ili 60g svežeg, 1 šolja mlake vode, pola kašičice šećera, 1 kašičica soli.
Priprema: Kvasac rastvoriti u čaši mlake vode, sipati malo šećera i promešati. Ostavite ga nadođe. U činiju sipajte brašno, u sredinu nalijte nadošli kvasac, malo soli i ulja.
Mesiti dok se masa ne ujednači, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti ponovo da naraste, a zatim ra razviti oklagijom, da bude željenog oblika i debljine za picu.
Fil za testo
Testo kružno razvući i premazati uljem, premazati sosom od paradajza, pa ređati redom, parađz isečen na kolutove, luk isečen na kolutove i papriku, iseckan beli luk i začine, pečurke isečene na listiće.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEKADA NE USPEVA NI NAJISKUSNIJIM DOMAĆICAMA: Kako da napravite najukusniji GRIZ - ovo je idealna količina sastojaka
29. 04. 2023. u 17:26 >> 17:31
"PICA INFLACIJA" DIVLjA U ITALIJI: Zbog skoka cena Italijani ostaju gladni?
20. 04. 2023. u 09:26
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)