ZDRAVA PICA: Savršena večera za svaku priliku!
POSNA PICA je savršen predlog kada vam treba brza večera.
Sastojci:
- 1 testo za picu
- 100 gr pečurki (po izboru)
- 1 zreo paradajz
- 2-3 zelene paprike
- glavica crnog luka
- kašika ruzmarina
- malo nane
- 1 češanj belog luka
- 1 šolja soka od paradajza
- malo ljute paprike (po želji)
- malo ulja
Testo za picu
Sastojci: 3,5 šolje brašna, 3 kašike ulja, 9g suvog kvasca ili 60g svežeg, 1 šolja mlake vode, pola kašičice šećera, 1 kašičica soli.
Priprema: Kvasac rastvoriti u čaši mlake vode, sipati malo šećera i promešati. Ostavite ga nadođe. U činiju sipajte brašno, u sredinu nalijte nadošli kvasac, malo soli i ulja.
Mesiti dok se masa ne ujednači, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti ponovo da naraste, a zatim ra razviti oklagijom, da bude željenog oblika i debljine za picu.
Fil za testo
Testo kružno razvući i premazati uljem, premazati sosom od paradajza, pa ređati redom, parađz isečen na kolutove, luk isečen na kolutove i papriku, iseckan beli luk i začine, pečurke isečene na listiće.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEKADA NE USPEVA NI NAJISKUSNIJIM DOMAĆICAMA: Kako da napravite najukusniji GRIZ - ovo je idealna količina sastojaka
29. 04. 2023. u 17:26 >> 17:31
"PICA INFLACIJA" DIVLjA U ITALIJI: Zbog skoka cena Italijani ostaju gladni?
20. 04. 2023. u 09:26
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)