POSNA MONAŠKA punjena pogača: Obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima
TOKOM posta najveći problem je osmisliti posni doručak, zato vam donosimo ideju za manastirsku pogaču
POSNA MANASTIRSKA POGAČA - sastojci za testo:
500-600grama brašna
1 kašičica šećera
25gr kvasca
50 ml ulja
300ml vode
POSNA MANASTIRSKA POGAČA - sastojci za fil:
4-5 šargarepe
1/2 svež kupus
2 paprike
200 ml sosa od paradajza
malo ulja i začina
POSNA MANASTIRSKA POGAČA - priprema testa:
Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.
POSNA MANASTIRSKA POGAČA - fil:
Pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)