RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta

08. 08. 2023. u 17:09

Ruski recept za uštipke od 4 sastojka je idealan i za žene koje nisu vešte u kuhinji!

РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута

Foto: Jutjub

Uštipci spadaju u jedno od omiljenih peciva u Srbiji i skoro da ne postoji dom u kojem se ne spremaju.

Priganice, uštipci ili mekike su peciva od testa koja se brzo i lako prave, a neverovatno su ukusni.

Mi vam u nastavku teksta donosimo jedan sjajan recept u kojem ćete sigurno uživati.

Možete ih služiti sa kajmakom ili kiselim mlekom. Takođe, na sto iznestite sir, šunku i paradajz po želji. Tako ćete zaokružiti već savršen ukus uštipaka.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 500 g jogurta
  • 500 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

1. Umutite jaja, pa dodajte jogurt.

2. Sjedinite, pa sipajte malo soli i prosejano brašno sa praškom za pecivo.

3. Lepo promešajte, pa nauljite kašiku i vadite uštipke, pa sipajte u šerpu sa dosta ulja.

4. Pržite i vadite na ubrus da se ocede.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KAKO DO KARATA ZA VEČITI DERBI: Crvena zvezda poslala obeveštenje pred meč sa Partizanom