RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
Ruski recept za uštipke od 4 sastojka je idealan i za žene koje nisu vešte u kuhinji!

Foto: Jutjub
Uštipci spadaju u jedno od omiljenih peciva u Srbiji i skoro da ne postoji dom u kojem se ne spremaju.
Priganice, uštipci ili mekike su peciva od testa koja se brzo i lako prave, a neverovatno su ukusni.
Mi vam u nastavku teksta donosimo jedan sjajan recept u kojem ćete sigurno uživati.
Možete ih služiti sa kajmakom ili kiselim mlekom. Takođe, na sto iznestite sir, šunku i paradajz po želji. Tako ćete zaokružiti već savršen ukus uštipaka.
Sastojci:
- 4 jaja
- 500 g jogurta
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Umutite jaja, pa dodajte jogurt.
2. Sjedinite, pa sipajte malo soli i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
3. Lepo promešajte, pa nauljite kašiku i vadite uštipke, pa sipajte u šerpu sa dosta ulja.
4. Pržite i vadite na ubrus da se ocede.
Preporučujemo

PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20

PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)