NAJUKUSNIJA LEPINJA IZ TIGANJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Sprema se očas posla od samo nekoliko sastojaka
Donosimo vam jednostavan recept za sočne lepinje iz tiganja sa sirom i krompirom.
Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
90 g oštrog brašna
50 ml mleka
10 g otopljenog maslaca
malo soli
1 krompir
2 kašike majoneza
mocarela
Priprema:
U posudu sipati brašno, mleko, maslac i so i sve lepo promešati i umestiti rukom testo. Pokriti kesom i staviti u frižider na oko sat vremena. Za to vreme, skuvati krompir, a zatim ga ispasirati. U krompir dodati majonez i sve dobro sjediniti. Uzeti testo iz frižidera i razviti ga oklagijom, da bude prečnika oko 22 cm. Poređati mocarelu odozgo i premazati filom od krompira, pa staviti još jedan red mocarele. Uzeti krajeve testa i zatvoriti ga. Zatim lagano razvući oklagijom. Podmazati tiganj i staviti da se peče, a odozgo premazati otopljenim maslacem. Okrenuti lepinju i zapeći je i sa druge strane.
Preporučujemo
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20
ŠOK U NjUJORKU: Pogledajte šta je Putinov specijalni izaslanik doneo na razgovore sa SAD (FOTO)
SPECIJALNI izaslanik ruskog predsednika Vladimira Putina Kiril Dmitrijev doneo je na razgovore sa zvaničnicima u Sjedinjenim Američkim Državama bombone koje na omotima imaju Putinove citate.
26. 10. 2025. u 17:16
ŠTA SE DEŠAVA U POKROVSKU? Situacija za Ukrajinu je mnogo gora nego na mapama, Sirski pobesneo
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je grad Pokrovsk u Donjeckoj oblasti opkoljen, dok njegovi generali tvrde da je u gradu i okolini blokirano više od pet hiljada ukrajinskih vojnika.
26. 10. 2025. u 18:54
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)