STARINSKE BUHTLE SA ORASIMA PO BAKINOM RECEPTU: Mekane kao duša, a nestaće sa stola čim ih iznesete

Novosti online

14. 08. 2023. u 15:00

Buhtle sa orasima po starinskom bakinom receptu nestaće sa stola čim ih iznesete.

СТАРИНСКЕ БУХТЛЕ СА ОРАСИМА ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Мекане као душа, а нестаће са стола чим их изнесете

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhaj i peci

Mekane, mirisne buhtle su prva asocijacija na detinjstvo i bakinu kuhinju, a ovo je stari bakin racept sa nadevom od oraha.

Sastojci:

  • 300 ml mlakog mleka
  • 15 g svežeg kvasca
  • 1 jaje + 1 žumance
  • 1 kašičica šećera
  • 30 ml maslinovog ulja
  • korica opranog limuna
  • 550-600 g brašna
  • prstohvat soli

Nadev:

  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati pola mlakog mleka i šećer, pa kad nadođe sipati u vanglicu. Dodati jaje i žumance, ulje, koricu limuna, ostatak mleka, pa dodavati brašno i prstohvat soli. Zamesite testo tako da bude malko mekše.

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALTA BANKA PROSLAVILA SLAVU SVETOG ARHANGELA MIHAILA: Tradicija u cilju očivanja vrednosti