VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
Zlatna vodeničarska pogača je rastresita i sočna, preukusna. Za njenu izradu potrebno je potruditi se, ali isplati se. Pogača od kukuruznog brašna filovana sirom, bolja je od bilo koje domaće pite.

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Maskovic
Sastojci:
- 400ml vode
- 1 jaje
- 30 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2-3 kašike brašna
- 1 puna kašika putera, margarina ili masti
- 350-400 gr kukuruznog brašna
- 300 g pšeničnog brašna + 200 g za posipanje
- 250 g putera, margarina ili masti
- 200-250 g sira
- 2 jajeta
Priprema:
U toplu vodu dodajte kvasac, jaje, šećer, kašiku putera, dve kašike pšeničnog brašna. Dodajte kukuruzno brašno pa umesite testo. Dodajte pšenično brašno pa mesite tvrđe testo. Dodajte so i zamesite testo rukama.
Podelite testo na 3 do 4 jufkice i razvijte ih što tanje. Premažite maslacem i ostavite da se odmori. Tako uradite sa svim jufkicama. Jednu jufkicu rastanjite pa stavite u pleh, preko nje izmrvite sir, a onda dodajte drugu jufkicu i tako sve dok ne potrošite materijal. Na vrh stavite sir i dva umućena jajetaa pa prelijte prko isečene pogače na vrh. Pecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa. Jedite toplo.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti
14. 08. 2023. u 16:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)