RECEPT ZA BRZE, POSNE UŠTIPKE: Jednako ukusni kao i mrsni, nestaće sa stola za tili čas
DONOSIMO vam recept za brze posne uštipke.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar
Sastojci:
- 450 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike rakije od loze
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u dubljoj činiji, pa zamesite da dobijete glatko testo. Dobro ga obradite rukama, a znaćete da je smesa dobra ukoliko bude klizila sa kašičice.
U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte. Kašikom lagano vadite testo i spuštajte u tiganj tako da dobijete okrugli oblik. Pržite uštipke nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada su prženi vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja, a najbolje je da ih služite dok su još topli.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

"DA LI SE MAKRON DROGIRA?" Jovanino pitanje izazvalo smeh u studiju: "Kako da se nose s tolikom problemima..."
VODITELjKA Jovana Joksimović u jutarnjem programu na televiziji K1 dotakla se teme Emanuela Makrona i sporne situacije sa maramicom i sumnjom o upotrebi opijata, koja se proširila društvenim mrežama.
13. 05. 2025. u 16:57
Komentari (0)