RECEPT ZA BRZE, POSNE UŠTIPKE: Jednako ukusni kao i mrsni, nestaće sa stola za tili čas
DONOSIMO vam recept za brze posne uštipke.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar
Sastojci:
- 450 g brašna
- 200 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike rakije od loze
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u dubljoj činiji, pa zamesite da dobijete glatko testo. Dobro ga obradite rukama, a znaćete da je smesa dobra ukoliko bude klizila sa kašičice.
U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte. Kašikom lagano vadite testo i spuštajte u tiganj tako da dobijete okrugli oblik. Pržite uštipke nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatastu koricu. Kada su prženi vadite ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja, a najbolje je da ih služite dok su još topli.
(Kurir Stil)
Preporučujemo

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

RUDAN UZBURKALA HRVATSKU SLIKAMA IZ WC-a: "Živimo li u istoj zemlji?" Objavom izazvala lavinu komentara
SPISATELjICA Vedrana Rudan (75) ponovno je podigla prašinu na društvenim mrežama. Ovoga puta, pažnju javnosti nije izazvao njen tekst, već fotografije koje je podelila.
20. 09. 2025. u 17:42
Komentari (0)