BRZI I LAKI PIZZA MAFINI: Sjajna kombinacija za sve ljubitelje pice i mafina, ukus će vas oduševiti, pravićete ih ponovo
Idealni za sve prilike: doručak, užinu, večeru, za poneti ili za proslave i rođendane, sa njima nema greške.

Foto: Jutjub/Printskrin/ CooKing
Sastojci:
- 4 Jajeta
- So
- 270 g Kisele Pavlake
- 100 ml Ulja
- 1 kašike Kečapa
- 1 kašičica Origana
- 100g oštrog Brašna
- 100 g Kukuruznog Brašna ( može i integralno kukuruzno Brašno,ali i obično)
- 1 kašičica Praška za pecivo
- 200 g stišnjene Šunke
- 100 g Sira (Gauda, Kačkavalj, Trapist…)
ZA PREMAZ:
- Kečap
- Origano
- Sir
PRIPREMA:
U posudu sjednite pšenično i kukurzno brašno sa praškom za pecivo i origanom.
Mikserom umutite penasto jaja i so.
Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kašiku kečapa, pa umutite još malo mikserom.
Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite mikserom, dok ne dobijete ujednačenu masu.
Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i izlite smesu u njih. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C dvadesetak minuta.
Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano.
Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJBOLjI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
24. 08. 2023. u 10:52

PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)