TURSKA PITA OD HLEBA KOJA SE PRAVI U JEDNOM SUDU: Savršena večera od namirnica koje imate u frižideru
Turska pita od hleba je savršena večera iz jedne posude koju bi, pri poseti ovoj orijentalnoj zemlji, bilo greh ne probati.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 1/2 belog hleba
- 200 ml mleka
- 200 g kisele pavlake
- 5 jaja
- 150 g gauda sira
- 200 g kuvane šunke
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- svežanj svežeg bosiljka
Priprema:
Isecite hleb na kockice veličine otprilike dva centimetra pa ga stavite u duboku posudu i prelijte mlekom kako bi omekšao.
Iseckajte kuvanu šunku na sitne komadiće i narendajte 150 grama gaude. U dubljoj posudi sjedinite jaja, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno dobro promešajte. Dodajte kuvanu šunku i gaudu pa još jednom promešajte sastojke.
Pripremljeni nadev sjedinite s hlebom i mlekom pa mešajte dok se sastojci ne povežu. Smesu stavite u pleh za pečenje pa dodajte preostalih 50 grama gaude i pecite pitu 30 minuta na 200 stepeni.
Iseckajte bosiljak i pospite ga preko pite, pričekajte da se ohladi i uživajte u svojoj turskoj poslastici od koje će mirisati cela kuhinja.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

"TO JE ISTINA" Ilon Mask hitno reagovao na objavu Viktora Orbana o USAID-u (VIDEO)
MAĐARSKI premijer Viktor Orban nazvao je na društvenoj mreži Iks organizaciju USAID čudovištem stvorenim da slomi, sruši i nagriza slobodu i nezavisnost nacija, nakon čega je milijarder Ilon Mask na to odgovorio "istina".
23. 02. 2025. u 15:10

SUTRA ĆE BITI OBJAVLjENO: Najveći udar na Rusiju od početka rata
BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Lami izjavio je danas da će u ponedeljak objaviti listu mera u okviru novog, velikog paketa sankcija Rusiji, preneli su danas britanski mediji.
23. 02. 2025. u 10:05

KINEZ SE ZAMONAŠIO NA SVETOJ GORI Dobio ime Amfilogije i poručuje: "Nikada nisam bio srećniji, osim možda kao dete"
ŽIVOTNE priče koje se kriju iza monaha na Svetoj Gori predstavila je grčka televizija "Skaj" u emisiji "PrimeTime". Pred kamerama su se našli jedan Kinez koji je postao monah, jedan student iz Soluna koji je odmah nakon diplome izabrao monaštvo, monah koji živi u samoći poslednje 24 godine.
23. 02. 2025. u 11:28
Komentari (0)