TURSKA PITA OD HLEBA KOJA SE PRAVI U JEDNOM SUDU: Savršena večera od namirnica koje imate u frižideru
Turska pita od hleba je savršena večera iz jedne posude koju bi, pri poseti ovoj orijentalnoj zemlji, bilo greh ne probati.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 1/2 belog hleba
- 200 ml mleka
- 200 g kisele pavlake
- 5 jaja
- 150 g gauda sira
- 200 g kuvane šunke
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- svežanj svežeg bosiljka
Priprema:
Isecite hleb na kockice veličine otprilike dva centimetra pa ga stavite u duboku posudu i prelijte mlekom kako bi omekšao.
Iseckajte kuvanu šunku na sitne komadiće i narendajte 150 grama gaude. U dubljoj posudi sjedinite jaja, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno dobro promešajte. Dodajte kuvanu šunku i gaudu pa još jednom promešajte sastojke.
Pripremljeni nadev sjedinite s hlebom i mlekom pa mešajte dok se sastojci ne povežu. Smesu stavite u pleh za pečenje pa dodajte preostalih 50 grama gaude i pecite pitu 30 minuta na 200 stepeni.
Iseckajte bosiljak i pospite ga preko pite, pričekajte da se ohladi i uživajte u svojoj turskoj poslastici od koje će mirisati cela kuhinja.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"KOMPLITLI FRI OF ČARDž": Da li ste čuli kako Putin priča engleski? (VIDEO)
RUSKI predsednik Vladimir Putin imao je u februaru telefonski razgovor s američkim predsednikom Donaldom Trampom o okončanju rata u Ukrajini, a iako tada nije saopšteno kojim su jezikom pričala dvojica državnika verovatno se svako koristio svojim maternjim i oslonio na prevodioce.
17. 04. 2025. u 15:25
Komentari (0)