KAKO GRCI SPREMAJU PITU OD GOTOVIH KORA: Ovo je ubedljivo najjednostavniji i najukusniji način
Najjednostavniju izradu pite od gotovih kora imaju Grci. Ovo je čisto savršenstvo. Ako ste već savladali pravljenje grčke proje ili kolača, vreme je da naučite da spremite i pitu po receptu iz Grčke:
Potrebno je:
- Pakovanje kora za pitu
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 80 ml maslinovog ulja
- malo šećera
- malo soli
- 1 kašika brašna
- kafena kašičica praška za pecivo
- 100 ml vode
Za fil:
- Šunka
- Kačkavalj
Izrada:
Kore isecite na trake pa ih ostavite sa strane. Umutite jaja, jogurt, mleko, ulje, vodu, šećer, so, brašno i prašak za pecivo. Sve to izmešajte. U vatrostalnu činiju stavite pola od iseckanih kora za pitu. Prelijte ih obilno sa smesom koju ste umutili. Preko stavite kačkavalj, pa šunku, pa red kora i ostatak fila. Na vrh stavite kačkavalj i pecite na 180 stepeni Celzijusa dok pita ne porumeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
16. 08. 2023. u 14:55
RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti
14. 08. 2023. u 16:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)