KAKO GRCI SPREMAJU PITU OD GOTOVIH KORA: Ovo je ubedljivo najjednostavniji i najukusniji način
Najjednostavniju izradu pite od gotovih kora imaju Grci. Ovo je čisto savršenstvo. Ako ste već savladali pravljenje grčke proje ili kolača, vreme je da naučite da spremite i pitu po receptu iz Grčke:

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr
Potrebno je:
- Pakovanje kora za pitu
- 2 jajeta
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 80 ml maslinovog ulja
- malo šećera
- malo soli
- 1 kašika brašna
- kafena kašičica praška za pecivo
- 100 ml vode
Za fil:
- Šunka
- Kačkavalj
Izrada:
Kore isecite na trake pa ih ostavite sa strane. Umutite jaja, jogurt, mleko, ulje, vodu, šećer, so, brašno i prašak za pecivo. Sve to izmešajte. U vatrostalnu činiju stavite pola od iseckanih kora za pitu. Prelijte ih obilno sa smesom koju ste umutili. Preko stavite kačkavalj, pa šunku, pa red kora i ostatak fila. Na vrh stavite kačkavalj i pecite na 180 stepeni Celzijusa dok pita ne porumeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta
16. 08. 2023. u 14:55

RECEPT ZA NAJLEPŠU GIBANICU: Hrskava i puna fila, sve domaćice će vam pozavideti
14. 08. 2023. u 16:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)