ZALIVENA PITA: Ručak kojem ne može da odoli ni mladi ni stari
Pita sa mladim lukom i sirom je izdašna i preukusna - savršena za jedan kaloričan obrok

Foto: Jutjub/Printskrin/Letina kuhinja
Potrebno za testo:
- 500 grama brašna
- 1 prašak za pecivo
- So
- 75 ml ulja
- 200 ml mleka
- 2 jaja
Fil:
- 2 jaja
- 200 grama tvrdog sira
- 200 grama sitnog sira
- so
- mladi luk
- 100 ml rastopljenog putera
Za zalivanje:
- 200 ml mleka
Priprema: Napravite testo od brašna, mleka, praška za pecivo i jaja. Kada umesite testo razvaljajte na 3 jufke, svaku jufku razvijte u rolat pa isecite na manje loptice. Ostavite da se testo odmori oko 10 minuta. Potom svaku lopticu razvijte što tanje i naslažite preko onih prethodnih.
Fil napravite tako što ćete tvrdi stir da izrendate, a potom mu dodate sitni sir, jaja, mladi luk, so i začin po želji.
U podmazan pleh stavite prvo testo, a potom maslac, pa fil, pa testo, pa maslac, pa fil pa testo. Isecite pitu na kocke i pecite je na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta. Izvadite je iz rerne, zalijte mlekom pa vratite u rernu na oko 15 minuta.
Uživajte.
(Kurir Stil)

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

Mosvka rekla "NjET" Americi: "Nema govora, ne pristajemo na to - rat u Ukrajini se neće tako završiti"
"TAJ ODGOVOR je dobro poznat, i doslednost pozicije Ruske Federacije se ne menja."
20. 10. 2025. u 15:40 >> 16:03
Komentari (0)