TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima
Ova divna pita treba da se nađe u vašem kuvaru - obavezno.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 400ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 30 gr kvasca
- 2 kašičice soli
- 900 gr brašna + 250 gr za posipanje.
Fil:
- 2 veze blitve
- 400 gr sira
- 2 jaja
Za premazivanje:
- 200 gr. putera ili margarina
- 150 ml ulja
Za posipanje:
Premazati umućenim jajetom i posipati susamom.
Priprema: U vodi razmutite kvasac sa malo šećera i malo soli. Dodajte jaje, ulje i brašno. Premesite testo. Kidajte manje jufkice od testa. Prvo jedu jufkicu razvucite, premažite je puterom, pa preko nje stavite drugu. Tako uradite sa ostatkom testa. Nakon par minuta, ovu prvu jufkicu razvaljajte, filujte je sa sirom i blitvom, pa složite u pismo i ostavite u pleh. Premažite sa jajetom i susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa pa smanjiti na 180 Celzijusa i peći narednih 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)