UŠTIPAK LEPINJICE SA ŠUNKOM I SIROM: Priprema je krajnje jednostavna i trebaće vam svega 10 minuta
Za samo 10 minuta napravite ove brze uštipak lepinje koje su idealne za večeru ili doručak. Jednostavan i brz recept za ovu vrstu letnjih uštipaka.
- 600 ml jogurta ili kefira ( može i kombinacija oba)
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g mekog brašna
- 10 g ili jedna kesica praška za pecivo
- 200 g bilo kojeg tvrdog sira
- 100 - 200 g šunke, šunkarice
- perce mladog luka - može i ne mora
- ulje za pečenja
PRIPREMA:
U jednu posudu sipati kefir ili jogurt, dodati jaja i so pa sve dobro umutiti. Potom pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati u smesu sa jogurtom i sve dobro sjedintiti da ne bude grudvica.
Izrendati sir, iseckati šunku i mladi luk pa dodati. Ostaviti da odstoji dok vam se zagreje ulje u tiganju. Kada bude dobro zagrejan kutlačom spuštati masu za ove lepinjice.
Peći dok ne dobije finu svetlo braon boju, po par minuta sa svake strane zavisno od jačine šporeta. Kada su pečene stavite ih na ubrus kako bi pokupio višak masnoće. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠEN, A JEFTIN DORUČAK IZGLEDA OVAKO: Jednostavni, brzi i vrlo ukusni uštipci
12. 08. 2023. u 07:00
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)