UŠTIPAK LEPINJICE SA ŠUNKOM I SIROM: Priprema je krajnje jednostavna i trebaće vam svega 10 minuta
Za samo 10 minuta napravite ove brze uštipak lepinje koje su idealne za večeru ili doručak. Jednostavan i brz recept za ovu vrstu letnjih uštipaka.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Home Made Recipes
- 600 ml jogurta ili kefira ( može i kombinacija oba)
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g mekog brašna
- 10 g ili jedna kesica praška za pecivo
- 200 g bilo kojeg tvrdog sira
- 100 - 200 g šunke, šunkarice
- perce mladog luka - može i ne mora
- ulje za pečenja
PRIPREMA:
U jednu posudu sipati kefir ili jogurt, dodati jaja i so pa sve dobro umutiti. Potom pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati u smesu sa jogurtom i sve dobro sjedintiti da ne bude grudvica.
Izrendati sir, iseckati šunku i mladi luk pa dodati. Ostaviti da odstoji dok vam se zagreje ulje u tiganju. Kada bude dobro zagrejan kutlačom spuštati masu za ove lepinjice.
Peći dok ne dobije finu svetlo braon boju, po par minuta sa svake strane zavisno od jačine šporeta. Kada su pečene stavite ih na ubrus kako bi pokupio višak masnoće. Prijatno!
Preporučujemo

SAVRŠEN, A JEFTIN DORUČAK IZGLEDA OVAKO: Jednostavni, brzi i vrlo ukusni uštipci
12. 08. 2023. u 07:00

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)