NAJBOLJI I NAJLAKŠI RECEPT ZA FOKAČU: Napravite neodoljivu italijansku pogaču koja savršeno ide uz sva jela
DONOSIMO vam najbolji, najjednostavniji i najbrži recept za preukusnu italijansku pogaču poznatiju kao - fokača.
Za njenu pripremu potrebno je svega 25 minuta, 20 minuta pečenja i nešto vremena koje odlazi na dizanje testa.
Sastojci:
500 g brašna + za posipanje
7 g suvog kvasca
2 kašićice morske soli
maslinovo ulje
1 kašičica krupne morske soli
grančice ruzmarina
Priprema:
Stavite brašno u veliku posudu. Na jednu stranu brašna umešajte kvasac, a u drugu sitnu so pa sve pomešajte. So se odvaja od kvasca da ga ne deaktivira. Napravite udubljenje u sredini brašna i dodajte dve kašike ulja. Postepeno ulivajte 350-400 ml mlake vode dok ne dobijete lagano lepljivo testo (možda vam neće trebati sva voda).
Radnu površinu pospite brašnom i na nju prebacite testo. Mesite 5-10 minuta dok vam testo ne postane mekano i manje lepljivo. Zatim ga prebacite u čistu činiju, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže jedan sat dok se ne udvostruči.
Nauljite pravougaoni, plitki pleh (25 x 35 cm). Prebacite testo na radnu površinu, a zatim ga razvucite na veličinu kalupa. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 35-45 minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Utisnite prste u testo da napravite udubljenja. Pomešajte kašiku i po maslinovog ulja, jednu kašiku vode i sitnu so pa prelijte po hlebu. Grančice ruzmarina gurnite u udubljenja u testu.
Pecite 20 minuta dok ne porumeni. Dok je pogača još vruća, prelijte je sa još kašikom-dve maslinovog ulja, isecite i poslužite.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)