NAJBOLJI I NAJLAKŠI RECEPT ZA FOKAČU: Napravite neodoljivu italijansku pogaču koja savršeno ide uz sva jela
DONOSIMO vam najbolji, najjednostavniji i najbrži recept za preukusnu italijansku pogaču poznatiju kao - fokača.

Foto: Free Images Pixabay
Za njenu pripremu potrebno je svega 25 minuta, 20 minuta pečenja i nešto vremena koje odlazi na dizanje testa.
Sastojci:
500 g brašna + za posipanje Foto: Free Images Pixabay
7 g suvog kvasca
2 kašićice morske soli
maslinovo ulje
1 kašičica krupne morske soli
grančice ruzmarina
Priprema:
Stavite brašno u veliku posudu. Na jednu stranu brašna umešajte kvasac, a u drugu sitnu so pa sve pomešajte. So se odvaja od kvasca da ga ne deaktivira. Napravite udubljenje u sredini brašna i dodajte dve kašike ulja. Postepeno ulivajte 350-400 ml mlake vode dok ne dobijete lagano lepljivo testo (možda vam neće trebati sva voda).
Radnu površinu pospite brašnom i na nju prebacite testo. Mesite 5-10 minuta dok vam testo ne postane mekano i manje lepljivo. Zatim ga prebacite u čistu činiju, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže jedan sat dok se ne udvostruči.
Nauljite pravougaoni, plitki pleh (25 x 35 cm). Prebacite testo na radnu površinu, a zatim ga razvucite na veličinu kalupa. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 35-45 minuta.

Foto: Free Images Pixabay
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Utisnite prste u testo da napravite udubljenja. Pomešajte kašiku i po maslinovog ulja, jednu kašiku vode i sitnu so pa prelijte po hlebu. Grančice ruzmarina gurnite u udubljenja u testu.
Pecite 20 minuta dok ne porumeni. Dok je pogača još vruća, prelijte je sa još kašikom-dve maslinovog ulja, isecite i poslužite.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)