SVEŽE I VRUĆE, A GOTOVE ZA MANJE OD POLA SATA: Samo tri sastojka, "lenje" lepinje
OD tri sastojka koja svi imaju kod kuće napravite savršeno ukusne lepinje. Možete da ih služite sa namazima za doručak.

Foto Pixabay free images
Ako niste bili do pekare po svež hleb ili pecivo, ne brinite. Kod kuće na brzinu možete da napravite najlepše lepinje i to samo od tri sastojka. Ovde je glavni sastojak samopodižuće brašno koje možete da napravite kod kuće od dva sastojka i za pet minuta. Sve ostalo imate kod kuće, a sveže i vruće lepinje će biti gotove za manje od pola sata.
Uživajte!
Sastojci:
* 6 kašika majoneza
* 240 g samopodižućeg brašna
* 240 ml mleka
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, mleko i majonez. Umesite testo i podelite na jednake delove. Oblikujute loptice i malo spljoštite rukama kako biste oblikovali lepinje. Poređajte u pleh koji ste premazali uljem i pecite lepinje u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta.
(StvarUkusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)