IZGLEDOM PODSEĆA NA PICU, A NIJE, JOŠ UKUSNIJE JE: Jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama
JELO od tortilje sa spanaćem i maslinama podseća na picu, ali je nadev bogatiji.
Tortilju možete spremiti na klasičan način, ali možete od nje napraviti i sjajno jelo koje izgledom podseća na picu. Možete spremiti i slani rolat sa tortiljom. Kada želite da pojedete nešto hranljivo i ukusno, što se ujedno i brzo sprema, tortilje sa spanaćem, čeri paradajzom i feta sirom osvojiće vas na prvi zalogaj. U nadev idu i masline. Bogat ukus, a priprema laka!
Sastojci:
* 1 veća tortilja
* 1/2 čaše kisele pavlake
* 4-5 čeri paradajza
* 7-8 maslina
* 1/4 glavice crnog luka
* 1 šaka svežeg spanaća
* 1 šaka rendanog tvrdog sira
* 50 g fete
Recept za jelo od tortilje sa spanaćem i maslinama:
U okrugao pleh stavite tortilju, pa u njoj umutite tri jajeta. Dodajte kiselu pavlaku, ponovo umutite, pa dodajte u tortilju iseckan čeri paradajz, iseckane masline, iseckan crni luk, spanać, pa pospite rendanim tvrdim sirom. Po vrhu rasporedite i malo izdrobljene fete. Pecite tortilju sa spanaćem i maslinama na 180°C dok se sir ne istopi.
StvarUkusa
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)