NEODOLJIVO HRSKAVO TESTO PUNJENO SIROM I SKUŠOM: Svečano predjelo - slane princes-krofne
JAKO su ukusne i dekorativne, pa će ulepšati svaki svečani sto. Umesto slatkih predlažemo vam da napravite i jednako ukusne slane princes-krofne sa skušom.
Princes-krofne su čuvena francuska poslastica koja se jede u celom svetu, a pored slatkih, sada postoje i slane. One su odličan predlog za predjelo na mrsnim slavama ili za Novu godinu. Slane princes-krofne možete da napunite ruskom salatom, a predlažemo vam da isprobate i ove sa skušom i sirom.
Sastojci:
Za testo:
* 200 ml vode
* 100 g putera
* 4 jajeta
* 120 g brašna
* prstohvat soli
Za nadev:
* 150 g sira
* 150 g skuša (u konzervi)
* 1 veza mirođije
Recept za slane princes-krofne sa skušom:
U šerpi pomešajte vodu, puter i so. Kuvajte dok ne proključa na srednjoj temepraturi, pa sklonite sa šporeta. Umešajte brašno i brzo sjedinite drvenom varjačom, pa vratite na šporet. Kuvajte još nekih 2 minuta, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, umutite, pa postepeno dodajte jaja, sve vreme muteći. Sipajte testo u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač, pa isecite vrh. Testo istisnite u pleh obložen pek-papirom, sa razmakom. Treba da napravite loptice. Pecite princes-krofne u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-30 minuta. Ostavite da se kratko ohlade u rerni koju ste malo otvorili, a za to vreme napravite nadev. Pomešajte beli sir po izboru sa seckanom skušom i mirođijom, pa promešajte. Možete da koristite ribu po izboru. Isecite vrh princes-krofnama, pa ih napunite ribom i onda vratite vrh.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)