CELA KUĆA ZAMIRIŠE NA FRANCUSKU PEKARU: Super meke kiflice sa šunkom i sirom, a spreme se začas
KO još ne voli kad kućom zamirišu kiflice? Kiflice od lisnatog testa sa šunkom i sirom uvek su dobar izbor.
Neodoljive su u svakoj varijanti – slanoj ili slatkoj. Nadeva je tako mnogo – možete ih puniti povrćem i piletinom. Za danas smo pripremili brži recept sa lisnatim testom.
Puni se nadevom od seckane šunke i sa peršunom. Kiflice se pune i nezaobilaznim sirom.
Priprema:
* 500 g lisnatog testa
* 150 g šunke
* 180 g tvrdog sira
* 1 jaje
* 30 g putera
* 2 kašike susama
* šaka peršuna
Recept za kiflice od lisnatog testa punjene šunkom i sirom:
Lisnato testo za kiflice razvucite oklagijom, pa odsecite ivice tako da formirate krug prečnika oko 30 cm. Podelite krug na 6 jednakih delova koji prolaze kroz centar. U međuvremenu, u drugoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, iseckanu šunku i peršun.
Stavite kašiku nadeva na najdeblji kraj dela testa i umotajte. Pek-papirom obložite pleh, pa ga onda podmažite puterom. Premažite kiflice od lisnatog testa umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)