CELA KUĆA ZAMIRIŠE NA FRANCUSKU PEKARU: Super meke kiflice sa šunkom i sirom, a spreme se začas
KO još ne voli kad kućom zamirišu kiflice? Kiflice od lisnatog testa sa šunkom i sirom uvek su dobar izbor.
Neodoljive su u svakoj varijanti – slanoj ili slatkoj. Nadeva je tako mnogo – možete ih puniti povrćem i piletinom. Za danas smo pripremili brži recept sa lisnatim testom.
Puni se nadevom od seckane šunke i sa peršunom. Kiflice se pune i nezaobilaznim sirom.
Priprema:
* 500 g lisnatog testa
* 150 g šunke
* 180 g tvrdog sira
* 1 jaje
* 30 g putera
* 2 kašike susama
* šaka peršuna
Recept za kiflice od lisnatog testa punjene šunkom i sirom:
Lisnato testo za kiflice razvucite oklagijom, pa odsecite ivice tako da formirate krug prečnika oko 30 cm. Podelite krug na 6 jednakih delova koji prolaze kroz centar. U međuvremenu, u drugoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, iseckanu šunku i peršun.
Stavite kašiku nadeva na najdeblji kraj dela testa i umotajte. Pek-papirom obložite pleh, pa ga onda podmažite puterom. Premažite kiflice od lisnatog testa umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)