CELA KUĆA ZAMIRIŠE NA FRANCUSKU PEKARU: Super meke kiflice sa šunkom i sirom, a spreme se začas

Novosti online

03. 01. 2024. u 07:00

KO još ne voli kad kućom zamirišu kiflice? Kiflice od lisnatog testa sa šunkom i sirom uvek su dobar izbor.

ЦЕЛА КУЋА ЗАМИРИШЕ НА ФРАНЦУСКУ ПЕКАРУ: Супер меке кифлице са шунком и сиром, а спреме се зачас

Foto Shutterstock

Neodoljive su u svakoj varijanti – slanoj ili slatkoj. Nadeva je tako mnogo – možete ih puniti povrćem i piletinom. Za danas smo pripremili brži recept sa lisnatim testom.

Puni se nadevom od seckane šunke i sa peršunom. Kiflice se pune i nezaobilaznim sirom.

Priprema:

* 500 g lisnatog testa
* 150 g šunke
* 180 g tvrdog sira
* 1 jaje
* 30 g putera
* 2 kašike susama
* šaka peršuna

Recept za kiflice od lisnatog testa punjene šunkom i sirom:

Lisnato testo za kiflice razvucite oklagijom, pa odsecite ivice tako da formirate krug prečnika oko 30 cm. Podelite krug na 6 jednakih delova koji prolaze kroz centar. U međuvremenu, u drugoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, iseckanu šunku i peršun.

Stavite kašiku nadeva na najdeblji kraj dela testa i umotajte. Pek-papirom obložite pleh, pa ga onda podmažite puterom. Premažite kiflice od lisnatog testa umućenim jajetom, pa pospite susamom. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu