PRAVE SE OD TESTA ZA PERECE: Obavezno probajte ove rolnice, pikantne su i preukusne, idealne za posluženje kad dođu gosti
ODLIČNE su kao posluženje uz neki hladan sosić koji možete da izmislite u trenutku kada otvorite frižider.
Potrebno:
* brašno, 3 i 3/4 šolje
* morska so, 2 kašičice
* topla voda, 1 i 1/4 šolje
* maslac, 120 g
ZA RASTVOR:
* ledena voda, 4 i 1/4 šolje
* soda bikarbona, 3 kašike
* krupna morska so, za posipanje
Priprema:
- Pomešajte brašno, suvi kvasac i so. U posebnoj činiji umutite mikserom maslac sa 1 ¼ šolje vruće, ne ključale vode. Ovu smesu dodajte suvim sastojcima, pa nastavcima za testo mutite mikserom dok ne dobijete nelepljivo testo.
- Preručite testo na blago pobrašnjenu površinu i nastavite s mešenjem. Meseći povremeno bacite testo s visine na dasku jer će tako postati elastičnije i potom vratite testo u posudu za mešenje i ostavite da se udvostruči. Testo opet kratko premesite, oko pola minuta je dovoljno, pa podelite na manje komade željene veličine.
- Svaki komad testa trljajte 10–ak sekundi između pobrašnjenih dlanova da formirate oblik i slažite ih na pek papir. Opet pokrijte i ostavite da stoji 20 minuta, a za to vreme uključite rernu na 220 stepeni.
- Dok se rerna zagreva u šerpici pomešajte navedenu količinu ledene vode i sodu bikarbonu, pa stavite da proključa. Pazite dobro da ne iskipi jer će se voda dosta peniti. Uzmite dve kašike i na svaku stavite po jedan komadić testa, pa uronite u ključalu tečnost na 30 sekundi. Nakon toga ih slažite na rešetku i sačekajte da se osuše.
- Prebacite u pleh obložen pek papirom. Svaku rolnicu na par mesta blago ukoso zasecite oštrim nožem i pospite krupnom solju. Pecite dok ne dobiju braonkastu boju, oko 15 minuta. Pečene ohladite na rešetki.
- Po želji svaku premažite otopljenim maslacem, mada su i ovako lepe. Poslužite sa nekim hladnim sosom od majoneza, senfa, začina...
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)