TOLIKO UKUSNA DA JOJ SIGURNO NEĆETE ODOLETI! Svečana pita sa piletinom
OSVAJA već na prvi zalogaj...

Foto Shutterstock
Potrebno:
* mast, 2 kašike
* voda, 1,5 dl
* so, prstohvat
* brašno, 400 g
Za fil :
* pileći file, 500 g
* luk, 1 glavica
* pečenica u komadu, 80 g
* seckani bosiljak, 1/2 kašičice
* seckani peršun, 1/2 kašičice
* beli luk, 1 čen
* jaja, 2 komada
* rendani parmezan, 40 g
* pavlaka, 1,5 dl
* konjak, 1/2 čašice
* senf, 1 kašičica
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
Priprema:
- Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo.
Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
- Propržite crni i beli luk na ulju, uspite dve kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice i pržite 3-4 minuta.
- Posolite, zalijte konjakom, a kad konjak ispari dodajte pavlaku. Posle pet minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir.
- Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 milimetra i prebacite u podmazanu tepsiju.
Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa.
- Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Secite na parčad željene veličine i poslužite.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREMASTO PREDJELO SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Potaž sa jabukama i šargarepom (VIDEO)
03. 01. 2024. u 11:39

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)