TOLIKO UKUSNA DA JOJ SIGURNO NEĆETE ODOLETI! Svečana pita sa piletinom
OSVAJA već na prvi zalogaj...
Potrebno:
* mast, 2 kašike
* voda, 1,5 dl
* so, prstohvat
* brašno, 400 g
Za fil :
* pileći file, 500 g
* luk, 1 glavica
* pečenica u komadu, 80 g
* seckani bosiljak, 1/2 kašičice
* seckani peršun, 1/2 kašičice
* beli luk, 1 čen
* jaja, 2 komada
* rendani parmezan, 40 g
* pavlaka, 1,5 dl
* konjak, 1/2 čašice
* senf, 1 kašičica
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
Priprema:
- Rastopite mast sa mlekom, vodom i prstohvatom soli, dodajte u brašno i zamesite testo.
Uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
- Propržite crni i beli luk na ulju, uspite dve kašike vode i dinstajte dok tečnost ne ispari. Pojačajte vatru, dodajte kockice piletine i pečenice i pržite 3-4 minuta.
- Posolite, zalijte konjakom, a kad konjak ispari dodajte pavlaku. Posle pet minuta dodajte bosiljak i peršun. U prohlađenu masu umešajte jaja i sir.
- Razvucite 2/3 testa na debljinu od 3-4 milimetra i prebacite u podmazanu tepsiju.
Izbockajte dno viljuškom, premažite senfom i sipajte fil. Pokrijte površinu preklapajući trakama od preostalog testa.
- Pecite 45 minuta na 180 stepeni. Secite na parčad željene veličine i poslužite.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREMASTO PREDJELO SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Potaž sa jabukama i šargarepom (VIDEO)
03. 01. 2024. u 11:39
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)