ODLIČNE ZA UŽINU ILI VEČERU, MOŽETE DA STAVITE SLANI MEKANI SIR: Palačinke od spanaća filovane sirom
PALAČINKE od spanaća filovane sirom su najbolja opcija slanih palačinki, koje pored toga i izgledaju neobično zbog zelene boje koju im daje spanać.

Foto Shutterstock
Za palačinke od spanaća možete brzinski da potopite spanać u ključalu vodu i tako blanširanog da ga sitno iseckate. Ili ga izmiksirajte u blenderu sa drugim sastojcima.
Sastojci:
* 120 g običnog brašna
* prstohvat soli
* 280 ml punomasnog mleka
* 50 g seckanih listova bebi spanaća
* kašika putera
* 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 200 g mekanog belog sira
Recept za palačinke od spanaća filovane sirom:
Korak 1:
Napravite smesu za palačinke:
Za palačinke od spanaća filovane sirom prvo napravite testo za palačinke, stavite brašno, prstohvat soli, jaje, mleko i spanać u blender i umutite dok smesa ne postane glatka. Pokrijte i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.
Korak 2:
Pecite palačinke:
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte komadić putera da se istopi. Dodajte šestinu testa za palačinke, vrteći tiganj da biste napravili tanku, ujednačenu palačinku. Stavite palačinku na tanjir i ponovite postupak sa ostatkom smese.
Korak 3:
Nafilujte palačinke:
Kada su pečene, palačinke nafilujte mekanim belim sirom i servirajte. Uživajte u palačinkama od spanaća filovanim sirom!
(StvarUkusa/Mondo)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

ISTINA O BEBEKOVOM POREKLU: Demantovao pogrešne informacije
PEVAČ Željko Bebek proslavio se u bendu Bijelo dugme, a onda je nizao uspehe i u solo karijeri. On je decenijama na javnoj sceni, a malo ko zna da njegovo ime nije Željko.
25. 06. 2025. u 16:30
Komentari (0)