HRSKAVA I KISELKASTA, A BRZO SE PRAVI! Krompir pica sa kiselim krastavcima
KROMPIR pica sa kiselim krastavcima je savršen obrok prodornih ukusa i savršene arome. Krompir pica sa kiselim krastavcima je vrlo jednostavno jelo, brzo se pravi i nije skupo.

Foto Shutterstock
Za krompir picu možete da dodate i ljute papričice, ako ste ljubitelj.
Sastojci:
* 250 g oštrog belog brašna
* ½ kašičice morske soli
* 3 g sušenog kvasca
* 6 kašika maslinovog ulja
* 120 g tople/mlake vode
* 300 g krompira, očišćenog
* 1 mali luk
* 20 g mirođije
* 10 kiselih krastavčića
* 100 g pavlake za kuvanje
Recept za krompir picu sa kiselim krastavcima:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za krompir picu sa kiselim krastavcima prvo zagrejte rernu na 200°C. Izmiksirajte brašno, so i kvasac. U vangli pomešajte 2 kašike maslinovog ulja sa toplom vodom. Sipajte tečnost u brašno dok mešate na laganoj brzini da se sjedini, a zatim mesite testo dok ne postane glatko. Pokrijte činiju i ostavite da odstoji na toplom mestu oko 1 sat dok testo ne naraste.
Korak 2:
Pripremite potrebne sastojke
U međuvremenu pripremite sve ostalo. Krompir isecite na kockice od 1 cm (ne treba da se ljušti) i rasporedite u pleh. Premažite sa 1 kašikom ulja i posolite, pa pecite 20 minuta. Stavite drugu veliku tepsiju na drugu policu da se zagreje.
Napravite preliv za picu
Narežite luk, zatim pospite prstohvatom soli (ovo će pomoći da omekša) i ostavite sa strane. Iseckajte mirođiju, a zatim stavite u mali blender/mini procesor sa 3 kašike ulja i pola kiselih krastavaca (uključite i malo tečnosti iz tegle). Dodajte prstohvat soli, a zatim umutite dok ne postane potpuno glatka.
Korak 4:
Prekrijte testo i pecite picu
Nakon što su se krompiri pekli 20 minuta, izvadite ih i povećajte temperaturu rerne na 250°C. Testo razvaljajte u grub pravougaonik i pažljivo položite na zagrejan pleh. Pospite pavlaku za kuvanje a zatim prelijte polovinom preliva koji ste napravili. Pospite odozgo luk, delimično kuvani krompir i preostale kisele krastavce. Pecite 12-15 minuta dok ne porumeni i podloga ne bude pečena. Za serviranje prelijte preostalim prelivom. Uživajte u krompir pici sa kiselim krastavcima!
(StvarUkusa/Mondo)
Preporučujemo

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

DA LI JE OVO PRAVI RAZLOG: Otkriveno zašto je Makron "dobio po nosu", Brižit ovo nije mogla da podnese (FOTO)
INTERNET nema milosti, a teorije zavere se nižu jedna za drugom...
05. 06. 2025. u 12:00
Komentari (0)