PRIPREMA SE SUPER BRZO: Tortilja od krompira, lagana je i izuzetno bogata sirom

Novosti online

10. 02. 2024. u 08:55

TORTILjA od krompira može da se jede uz suhomesnato, da se posluži uz ručak, uz potaž ili da se jede sama.

ПРИПРЕМА СЕ СУПЕР БРЗО: Тортиља од кромпира, лагана је и изузетно богата сиром

Foto Shutterstock

Tortilja od krompira nije skupa, jer se pravi od samo par sastojaka, jedino što ćete morati da je pečete u rerni.

Sastojci:

* 370 g kuvanog krompira
* 325 ml vode
* 200 g brašna
* 60 g rendanog parmezana
* 1 kašičica soli
* 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
* malo ruzmarina

Recept za tortilju od krompira:

 Korak 1: 

Narendajte krompir

Za tortilju sa krompirom, kuvani krompir narendajte i dodajte u veću činiju zajedno sa svim ostalim sastojcima. Dobro izmešajte.

Korak 2: 

Rasporedite u plehu

Sipajte smesu sa krompirom u pleh obložen papirom za pečenje. Dobro izravnajte i narendajte puno sira odozgo.

Foto Shutterstock


 Korak 3: 

Pecite u rerni

Prelijte tortilju od krompira uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta. Zatim aktivirajte funkciju roštilja i pecite još 5 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte u tortilji od krompira!

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca