NEODOLJIVA RAPSODIJA SLATKIH UKUSA: Kokos pita, svi će vam tražiti recept
POSLASTICA koja osvaja na prvi zalogaj, idelna za rođendane i proslave.

Foto Shutterstock
Potrebno:
* 700 ml hladnog mleka
* 250 g slatke pavlake
* 200 g mlevenog keksa
* 100 g putera
* 50 g listića kokosa
* 2 kesice pudinga od vanile
* 1 kašičica ekstrakta kokosa
Priprema:
Keks pomešajte s rastopljenim puterom da biste napravili podlogu za pitu. Ako je smesa suva, dodajte jednu ili dve kašike mleka. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu i stavite je u zamrzivač oko pola sata da se stegne. Umutite slatku pavlaku. U posebnoj posudi umutite mleko s pudingom u prahu i ekstraktom kokosa dok ne dobijete čvrstu, glatku smesu. U smesu dodajte polovinu listića kokosa i šlag, pa sve dobro promešajte. Prelijte dobijenu kremu preko pripremljene podloge od keksa i stavite je u frižider. Ostatak listića kokosa propržite na tiganju minut-dva, dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Upotrebite tostirani kokos za dekoraciju pite.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO)
31. 01. 2024. u 19:30

PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO)
31. 01. 2024. u 17:30

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)