NEODOLJIVA RAPSODIJA SLATKIH UKUSA: Kokos pita, svi će vam tražiti recept
POSLASTICA koja osvaja na prvi zalogaj, idelna za rođendane i proslave.
Potrebno:
* 700 ml hladnog mleka
* 250 g slatke pavlake
* 200 g mlevenog keksa
* 100 g putera
* 50 g listića kokosa
* 2 kesice pudinga od vanile
* 1 kašičica ekstrakta kokosa
Priprema:
Keks pomešajte s rastopljenim puterom da biste napravili podlogu za pitu. Ako je smesa suva, dodajte jednu ili dve kašike mleka. Utisnite smesu u dno kalupa za tortu i stavite je u zamrzivač oko pola sata da se stegne. Umutite slatku pavlaku. U posebnoj posudi umutite mleko s pudingom u prahu i ekstraktom kokosa dok ne dobijete čvrstu, glatku smesu. U smesu dodajte polovinu listića kokosa i šlag, pa sve dobro promešajte. Prelijte dobijenu kremu preko pripremljene podloge od keksa i stavite je u frižider. Ostatak listića kokosa propržite na tiganju minut-dva, dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Upotrebite tostirani kokos za dekoraciju pite.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMAJU SE BRZO I LAKO, A TAKO SU UKUSNE: Francuske krofne bez kvasca (VIDEO)
31. 01. 2024. u 19:30
PILEĆE ROLNICE SA DVE VRSTE SIRA: Savršena ideja za vrhunski ručak (VIDEO)
31. 01. 2024. u 17:30
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)