HRSKAVE SPOLJA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
IAKO se smatra da su originalne pancerote samo one koje se prže u ulju, kod nas se odomaćio ovaj način pripreme - u rerni. Ako ništa, manje su masne, a idealne su za doručak, večeru ili užinu.
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 250 g
* kvasac, 1 kockica
* voda, mlaka, 100 ml
* ulje, 1 kašika
* so, 1/2 kašičice
ZA FIL:
* meso od svinjskog buta, 250 g
* pavlaka, 1/2 čaše
* kečap, 2 kašike
* kačkavalj, 150 g
* peršun, seckan, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
Priprema:
- Kvasac rastopite s mlakom vodom, kašikom ulja i malo soli, pa dodajte brašno i umesite testo. Ostavite da odstoji sat vremena da naraste. Kad je testo naraslo, kidajte loptice i na ravnoj površini razvlačite krugove debljine 5 mm, premažite ih margarinom i kečapom, pa na jednu polovinu stavite svinjski but prethodno začinjen, propržen i iseckan na kockice, a preko pospite kockice kačkavalja, dodajte kašičicu pavlake i malo peršuna. Presavijte, tj. preklopite pancerote, a krajeve pritisnite viljuškom kako se ne bi otvorile tokom pečenja. Stavite ih na pleh prethodno obložen pek-papirom i svaku pancerotu premažite žumancetom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
(Super recepti)
BONUS VIDEO:
HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TRADICIONALNO JELO FRANCUSKE KUHINjE: Cordon bleu, meso se lepi za prste
14. 02. 2024. u 13:21
AKO ŽELITE DA NAPRAVITE UKUSAN DORUČAK: Domaća tortilja punjena pršutom i sirom
12. 02. 2024. u 08:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)