LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
Lažne pite su postale popularne zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Mogu da se spremaju od namirnica po želji, a naš današnji predlog je ova sa povrćem.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 paprike
- 4 jajeta
- 350 ml mleka
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 5-6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- mirođija
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
U šerpu poređajte karfiol isečen na cvetove, pa prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok ne proključa. Na isti način pripremite brokoli. Propržite na malo ulja seckani crni luk, pa kada omekša dodajte šargarepu i papriku. Pržite dok sve povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, pa promešajte.
Nauljite pleh, pa poređajte prvo papriku, luk i šargarepu, pa dodajte karfiol i brokoli. Umutite jaja sa mlekom i uljem, pa dodajte mleveni beli luk. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dodajte seckanu mirođiju i promešajte, pa prelijte preko povrća. Promešajte, pa pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
(Stvar ukusa)
Preporučujemo

CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju
05. 01. 2024. u 21:00

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

LjUTILA SE: Bora i Brega pijani napisali pesmu, posvetili je PEVAČICI - dugo nije pričala sa Goranom
U VREME stare Jugoslavije, tačnije osamdesetih godina prošlog veka, vladao je popriličan rivalitet između dve najpopularnije grupe - "Bijelog dugmeta" i "Riblje čorbe".
28. 09. 2025. u 08:33
Komentari (0)