LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
Lažne pite su postale popularne zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Mogu da se spremaju od namirnica po želji, a naš današnji predlog je ova sa povrćem.
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 paprike
- 4 jajeta
- 350 ml mleka
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 5-6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- mirođija
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
U šerpu poređajte karfiol isečen na cvetove, pa prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok ne proključa. Na isti način pripremite brokoli. Propržite na malo ulja seckani crni luk, pa kada omekša dodajte šargarepu i papriku. Pržite dok sve povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, pa promešajte.
Nauljite pleh, pa poređajte prvo papriku, luk i šargarepu, pa dodajte karfiol i brokoli. Umutite jaja sa mlekom i uljem, pa dodajte mleveni beli luk. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dodajte seckanu mirođiju i promešajte, pa prelijte preko povrća. Promešajte, pa pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju
05. 01. 2024. u 21:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)