LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
Lažne pite su postale popularne zbog jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Mogu da se spremaju od namirnica po želji, a naš današnji predlog je ova sa povrćem.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 karfiol
- 1 brokoli
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 paprike
- 4 jajeta
- 350 ml mleka
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 5-6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- mirođija
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
U šerpu poređajte karfiol isečen na cvetove, pa prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok ne proključa. Na isti način pripremite brokoli. Propržite na malo ulja seckani crni luk, pa kada omekša dodajte šargarepu i papriku. Pržite dok sve povrće ne omekša. Posolite i pobiberite, pa promešajte.
Nauljite pleh, pa poređajte prvo papriku, luk i šargarepu, pa dodajte karfiol i brokoli. Umutite jaja sa mlekom i uljem, pa dodajte mleveni beli luk. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite. Dodajte seckanu mirođiju i promešajte, pa prelijte preko povrća. Promešajte, pa pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

CARSKA PITA SA AJVAROM: Kombinacija vazdušastog testa i nadeva koji Srbi obožavaju
05. 01. 2024. u 21:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)