SLASNA DOMAĆA PITA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Hrskava i preukusna, savršena za sve prilike

Novosti online

08. 04. 2024. u 15:58

Pita sa šunkom i kačkavaljem je odvano popularna među domaćicama, a kada god je naprave, ukučani je pojedu munjevitom brzinom! Nije ni čudo, jer je njen ukus prosto izvanredan.

СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике

Foto Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 250 g lisnatog testa
  • 200 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • 250 g svežeg sira
  • 250 g rendanog sira (gauda ili slično)
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dcl mleka
  • 100 g šunke za picu
  • nekoliko kiselih krastavaca
  • so
  • biber

Priprema:

Lisnato testo razvaljajte na veličinu pripremljenog kalupa za pitu ili pleha prečnika 26 cm.

Prebacite u pleh vrhove malo zgusnite i testo izbodite viljuškom. Pecite 5 minuta, dok ne dobije boju, na 180 stepeni.

Dok se lisnato testo peče - pripremite fil. Pomešajte jaja, svežeg sir, so i biber, naizmenično dodavati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo i mleko. Na kraju dodati i kačkavalj, šunku i krastavce koji su iseckani na komadiće.

Kada je lisnato testo porumenelo, izvadite ga iz rerne i na njega stavite fil. Pecite još 30 minuta.

Pita je preukusna i topla i hladna! Prijatno!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)