SLASNA DOMAĆA PITA SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Hrskava i preukusna, savršena za sve prilike
Pita sa šunkom i kačkavaljem je odvano popularna među domaćicama, a kada god je naprave, ukučani je pojedu munjevitom brzinom! Nije ni čudo, jer je njen ukus prosto izvanredan.
Potrebni sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 200 g glatkog brašna
- 3 jaja
- 250 g svežeg sira
- 250 g rendanog sira (gauda ili slično)
- 1 prašak za pecivo
- 2 dcl mleka
- 100 g šunke za picu
- nekoliko kiselih krastavaca
- so
- biber
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte na veličinu pripremljenog kalupa za pitu ili pleha prečnika 26 cm.
Prebacite u pleh vrhove malo zgusnite i testo izbodite viljuškom. Pecite 5 minuta, dok ne dobije boju, na 180 stepeni.
Dok se lisnato testo peče - pripremite fil. Pomešajte jaja, svežeg sir, so i biber, naizmenično dodavati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo i mleko. Na kraju dodati i kačkavalj, šunku i krastavce koji su iseckani na komadiće.
Kada je lisnato testo porumenelo, izvadite ga iz rerne i na njega stavite fil. Pecite još 30 minuta.
Pita je preukusna i topla i hladna! Prijatno!
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00
VRBOVAČKA PERA: Najstarija jugoslovenska pita, od sira i kukuruznog brašna
30. 03. 2024. u 07:00 >> 13:10
PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Toliko je ukusna da ćete je praviti i posle posta
22. 03. 2024. u 07:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)