NEODOLJIVI KAPUŠNJIK: Lepinjice punjene kiselim kupusom, toliko ukusne da vam ništa uz njih ne treba
Ono što posebno fascinira kod kapušnjika, osim ukusa, naravno, jeste i činjenica da se priprema na vrlo jednostavan način, tako da ga mogu pripremati i manje iskusne domaćice.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 400 ml vode
- 800 g brašna
- 400 g narendanog kiselog kupusa
- soli po ukusu
- malo šećera
- malo ulja za testo
- ulje za prženje
Priprema:
Posebno je važno kupus narendati na sitno i obavezno ga dobro ocediti.
Usitnite kvasac i dodajte malo šećera, pa ga ostavite da nadođe.
Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo, pa ostavite da nadođe.
Nakon što nadođe, odvajajte manje komade i od njih pravite loptice.
Svaku lopticu rastanjite oklagijom, pa stavite preko pripremljeni kiseli kupus, a onda ponovo od tog testa oblikujte lopticu.
Potom svaku ponovo rastanjite oklagijom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Dobro zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane.
Kapušnjik je toliko ukusan da se može jesti bez ikakvih dodataka. Uverićete se i sami kada ga isprobate.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)