NEODOLJIVI KAPUŠNJIK: Lepinjice punjene kiselim kupusom, toliko ukusne da vam ništa uz njih ne treba
Ono što posebno fascinira kod kapušnjika, osim ukusa, naravno, jeste i činjenica da se priprema na vrlo jednostavan način, tako da ga mogu pripremati i manje iskusne domaćice.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 400 ml vode
- 800 g brašna
- 400 g narendanog kiselog kupusa
- soli po ukusu
- malo šećera
- malo ulja za testo
- ulje za prženje
Priprema:
Posebno je važno kupus narendati na sitno i obavezno ga dobro ocediti.
Usitnite kvasac i dodajte malo šećera, pa ga ostavite da nadođe.
Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo, pa ostavite da nadođe.
Nakon što nadođe, odvajajte manje komade i od njih pravite loptice.
Svaku lopticu rastanjite oklagijom, pa stavite preko pripremljeni kiseli kupus, a onda ponovo od tog testa oblikujte lopticu.
Potom svaku ponovo rastanjite oklagijom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Dobro zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane.
Kapušnjik je toliko ukusan da se može jesti bez ikakvih dodataka. Uverićete se i sami kada ga isprobate.
(Ona)
Preporučujemo

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"BRATE, MORAM!" Šta je Bora pred smrt uradio za Željka
POSLE vesti o smrti frontmena grupe "Riblja Čorba", koja je potresla region u septembru prošle godine, mnoge slavne ličnosti oglasile su se kako bi podelile svoje uspomene na Boru Đorđevića.
25. 06. 2025. u 08:29
Komentari (0)