HRSKAVI DOMAĆI HLEB: Mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima
Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno.
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica šećera
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 600 g brašna
- 3 kašike ulje
Priprema:
U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena.
Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko pola sata.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)