KROASANI SA SIROM I BELIM LUKOM: Kao iz najbolje francuske pekare, a sigurno uspevaju iz prve
Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 250 g mocarela sira
- 70 g putera
- 3 čena belog luka
Priprema:
Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte.
Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite, možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.
Poređajte kroasane na pleh obložen pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 10-12 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)