KROASANI SA SIROM I BELIM LUKOM: Kao iz najbolje francuske pekare, a sigurno uspevaju iz prve
Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 250 g mocarela sira
- 70 g putera
- 3 čena belog luka
Priprema:
Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte.
Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite, možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.
Poređajte kroasane na pleh obložen pek-papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 10-12 minuta.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)