DOMAĆI HLEB PUNJEN BELIM LUKOM I SIROM: Savršen spoj mirisa i ukusa
Umesite domaći hleb, ali ovaj put ga napunite namazom od belog luka i sirom. Bićete oduševljeni ukusom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Za testo:
- 300 g brašna
- 135 ml tople vode
- 3 g suvog kvasca
- 1,5 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 2 kašike maslinovog ulja
- Za nadev:
- 4 čena belog luka
- 50 g slanog putera
- 1/2 veze peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 120 g tvrdog sira
- 1 žumance
Priprema:
Umesite testo
Sipajte toplu vodu u posudu, pa dodajte kvasac i šećer. Promešajte, a onda dodajte i umućeno jaje, pa opet promešajte. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje i umesite testo. Oblikujte loptu, stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da nadođe nekih sat vremena.
Napravite nadev
U posudi pomešajte sitno seckani beli luk, puter sobne temeprature, seckani peršun i sipajte ulje. Sve sastojke dobro sjedinite. Sir izrendajte. Gotovo testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa premažite nadevom od belog luka i pospite sirom. Urolajte (tako da dobijete veknu) i dobro zatvorite prstima.
Pecite hleb
Veknu hleba isecite na jednake delove i poređajte jedan do drugog u tepsiju koju ste premazali puterom. Pokrijte hleb i ostavite da odstoji 45 minuta. Zatim ga premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Posle 25 minuta pokrijte alu folijom i pecite još 5 minuta.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
08. 02. 2024. u 09:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)