DOMAĆI HLEB PUNJEN BELIM LUKOM I SIROM: Savršen spoj mirisa i ukusa

Novosti online

27. 04. 2024. u 07:00

Umesite domaći hleb, ali ovaj put ga napunite namazom od belog luka i sirom. Bićete oduševljeni ukusom.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ПУЊЕН БЕЛИМ ЛУКОМ И СИРОМ: Савршен спој мириса и укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za testo:
  • 300 g brašna
  • 135 ml tople vode
  • 3 g suvog kvasca
  • 1,5 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli 
  • 1 jaje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Za nadev:
  • 4 čena belog luka
  • 50 g slanog putera
  • 1/2 veze peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 120 g tvrdog sira
  • 1 žumance

Priprema:

Umesite testo

Sipajte toplu vodu u posudu, pa dodajte kvasac i šećer. Promešajte, a onda dodajte i umućeno jaje, pa opet promešajte. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje i umesite testo. Oblikujte loptu, stavite u posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da nadođe nekih sat vremena. 

Napravite nadev 

U posudi pomešajte sitno seckani beli luk, puter sobne temeprature, seckani peršun i sipajte ulje. Sve sastojke dobro sjedinite. Sir izrendajte. Gotovo testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa premažite nadevom od belog luka i pospite sirom. Urolajte (tako da dobijete veknu) i dobro zatvorite prstima. 

Pecite hleb

Veknu hleba isecite na jednake delove i poređajte jedan do drugog u tepsiju koju ste premazali puterom. Pokrijte hleb i ostavite da odstoji 45 minuta. Zatim ga premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Posle 25 minuta pokrijte alu folijom i pecite još 5 minuta. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HUMANOST BEZ PREPREKA: Mozzart i Invictus za Sigurnu kuću, Dečje selo, „Tate Novosađane“...