KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Sastojci:
- 1 kg mekog brašna
- 250 ml ulja
- 500 ml mleka
- 1 kesica suvog ili kockica svežeg kvasca
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- susam za posipanje
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da zapeni. Dodajte potom so, dva jaja i ulje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo.
Imajte u vidu da će zbog količine ulja testo biti mekano, ali se neće lepiti i biće veoma zahvalno za rad.
Ostavite testo da narasta najmanje sat vremena na toplom.
Posle tog vremena ga podelite na dva dela u dve jednake jufke. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvijte u veliki, što tanji krug. Isecite na trouglove, pa ih savijte u kiflice i gusto poređajte u podmazani ili papirom za pečenje obloženi pleh.
Jaje razmutite i premažite svaku kiflicu, pa obilno pospite susamom.
Ostavite da kiflice nadolaze dok se rerna greje. Dok se peče prva tura, isto uradite sa drugom polovinom testa.
Pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečene ih pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa poslužite.
Odlične su i uz slane i uz slatke namaze i dodatke.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
26. 04. 2024. u 07:00
ŽU-ŽU PUNjEN SIROM I SPANAĆEM: Popularno pecivo na malo drugačiji način
20. 04. 2024. u 07:00
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)