KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuvajte sa Stašom
Sastojci:
- 1 kg mekog brašna
- 250 ml ulja
- 500 ml mleka
- 1 kesica suvog ili kockica svežeg kvasca
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- susam za posipanje
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da zapeni. Dodajte potom so, dva jaja i ulje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo.
Imajte u vidu da će zbog količine ulja testo biti mekano, ali se neće lepiti i biće veoma zahvalno za rad.
Ostavite testo da narasta najmanje sat vremena na toplom.
Posle tog vremena ga podelite na dva dela u dve jednake jufke. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvijte u veliki, što tanji krug. Isecite na trouglove, pa ih savijte u kiflice i gusto poređajte u podmazani ili papirom za pečenje obloženi pleh.
Jaje razmutite i premažite svaku kiflicu, pa obilno pospite susamom.
Ostavite da kiflice nadolaze dok se rerna greje. Dok se peče prva tura, isto uradite sa drugom polovinom testa.
Pecite ih oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečene ih pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa poslužite.
Odlične su i uz slane i uz slatke namaze i dodatke.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
26. 04. 2024. u 07:00

ŽU-ŽU PUNjEN SIROM I SPANAĆEM: Popularno pecivo na malo drugačiji način
20. 04. 2024. u 07:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Masovne likvidacije grla, leševe bacaju u jame i zalivaju krečom - niču stočna groblja širom zemlje
"UKOLIKO bi došlo do novog izbijanja, bilo bi neophodno ponovo definisati zone ograničenja u radijusu do 10 kilometara. To bi značilo ne samo testiranje skoro više od 120.000 grla stoke, povećan rizik daljeg širenja zaraze, pooštravanje veterinarskih mera i značajna ograničenja stavljanja proizvoda u promet, već i da se ne preduzimaju mere koje su iznad svih neophodnih mera porekla sa farmi."
11. 04. 2025. u 15:23
Komentari (0)