NAPRAVITE PIKANTNO JELO OD PREOSTALIH KUVANIH JAJA: Predlažemo vam recept sa kuvanim jajima kakav do sada niste probali
Ako vam je dosadila salata od kuvanih jaja, ili stavljanje jaja u sendviče, isprobajte ovaj recept koji potiče iz Indije. Kuvana jaja u kombinaciji sa aromatičnim začinima i sosom od paradajza su pun pogodak za sve koji vole ukusnu, začinjenu hranu!
Sastojci:
- 5 tvrdo kuvanih jaja
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 komad đumbira veličine palca
- Ljuta tucana paprika
- Kašičica kurkume
- Kašičica kumina
- Ulje
- So i biber
Priprema:
U blender stavite očišćen i iseckan luk, beli luk i paradajz. Dodajte oljušten i izrendan đumbir. Usitnite 20-30 sekundi dok ne dobijete gust sos. Odložite ga sa strane.
Kuvana jaja oljuštite i presecite uzduž napola. Zagrejte ulje u tiganju sa debelim dnom, na srednjoj vatri.
U tiganju najpre propržite suve začine, dodajte so i biber, pa položite jaja presečenom stranom nadole. Propržite dva minuta, pa zalijte sosom. Pojačajte vatru i pustite da se krčka još pet minuta, pažljivo mešajte tako da sos uspe da uđe i ispod jaja, potom ohladite dva minuta i poslužite toplo.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Ukusna, sočna, niko ne može da joj odoli
31. 08. 2024. u 14:46
IDEALNA POSLAASTICA ZA SUTRAŠNjI ĐURĐEVDAN: Domaći išleri - Tope se u ustima
05. 05. 2024. u 15:00
EVROPA RAZMATRA SLANjE 100.000 VOJNIKA U UKRAJINU: Tramp odbio predlog - poznato iz kojih zemalja bi ih bilo najviše
EVROPSKE nacije razmatraju slanje vojnih snaga u Ukrajinu u slučaju prekida vatre ili postizanja mirovnog sporazuma, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate. Razlog je jednostavan - novoizabrani američki predsednik Donald Tramp jasno je stavio do znanja da neće slati američke vojnike u tu zemlju kako bi garantovali bezbednost, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate.
18. 12. 2024. u 17:42
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)