KIFLICE PUNJENE ČOKOLADOM: Savršene u svako doba dana
Napravite neodoljive čokoladne kiflice, idealne su za svaku priliku.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 dl mlaka voda
- 1/2 kocke kvasca
- ulje 1 šoljica
- šećer 4 kašike
- so 1 kašičica
- brašno po potrebi
- 200 g čokolada za kuvanje
- 250 g margarin
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Sjedinite vodu, šećer, kvasac, ulje, so i brašno, te umesite testo i rastanjite ga oklagijom u veliku koru. Po kori narendajte margarin i čokoladu, pa je uvijte u rolat. Rolat podelite na pet delova, svaki deo rastanjite oklagijom, isecite trouglove željene veličine i svaki uvijte u kiflicu. Napravljene kiflice poređajte u pleh podmazan uljem i ostavite ih da nadođu 10 minuta. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Gotove kiflice pospite šećerom u prahu.
Preporučujemo

PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"
KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.
01. 06. 2025. u 17:39
Komentari (0)