KIFLICE PUNJENE ČOKOLADOM: Savršene u svako doba dana

Novosti online

08. 05. 2024. u 14:19

Napravite neodoljive čokoladne kiflice, idealne su za svaku priliku.

КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ЧОКОЛАДОМ: Савршене у свако доба дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 dl mlaka voda 
  • 1/2 kocke kvasca 
  • ulje 1 šoljica
  • šećer 4 kašike
  • so 1 kašičica
  • brašno po potrebi
  • 200 g čokolada za kuvanje 
  • 250 g margarin 
  • šećer u prahu po želji   

Priprema:

Sjedinite vodu, šećer, kvasac, ulje, so i brašno, te umesite testo i rastanjite ga oklagijom u veliku koru. Po kori narendajte margarin i čokoladu, pa je uvijte u rolat. Rolat podelite na pet delova, svaki deo rastanjite oklagijom, isecite trouglove željene veličine i svaki uvijte u kiflicu. Napravljene kiflice poređajte u pleh podmazan uljem i ostavite ih da nadođu 10 minuta. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Gotove kiflice pospite šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti