NAJUKUSNIJI DORUČAK SVIH VREMENA: Popara iz rerne se sprema brzo i lako od starog hleba, a mnogi je zovu i lenjom pitom
Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu poparu na malo drugačiji način.

Foto: Jutjub/Printskrin/Frida's Passion gr
Sastojci:
- 12 parčića hleba
- 2 glavice crnog luka
- 5-6 čena belog luka
- 10 čeri paradajza
- 250 g parizera
- 250 g sira
- 250 g kačkavalja
Preliv:
- 6 jaja
- 300 ml mleka
- 4 kašike kisele pavlake
Začini:
- Ulje, so, biber
Priprema:
Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.
U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.
U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

LENjA PITA SA MESOM: Mekana i ukusna, može da zameni i ručak i večeru
08. 05. 2024. u 19:00

KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)