RECEPT ZA FENOMENALNU PITU SA PIRINČEM I PRAZILUKOM: Jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti

Новости онлине

14. 05. 2024. u 20:00

Za doručak ili večeru možete napraviti pitu sa pirinčem i prazilukom. Jednostavno se pravi, pa i ako do sad niste spremali pitu nemate gde da pogrešite.

РЕЦЕПТ ЗА ФЕНОМЕНАЛНУ ПИТУ СА ПИРИНЧЕМ И ПРАЗИЛУКОМ: Једноставна за припрему, а укус ће вас одушевити

Foto: Jutjub

Sastojci:

  • 750 g kora za gibanicu
  • 5 strukova praziluka
  • šolja pirinča
  • šoljica ulja
  • šolja kisele vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • so

Priprema:

Očistite i operite praziluk i isecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin. Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promešajte. Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite. Poslednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub