KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa

Novosti online

19. 05. 2024. u 08:00

Mekane kiflice možete da napravite bez previše muke i truda, a obavezno ih napunite sirom, slaninom i mladim lukom jer su neverovatno ukusne.

КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Sastojci: 

  • 20 g kvasca 
  • 2 kašičice šećera 
  • 1/2 l toplog mleka 
  • 1 kg brašna 
  • 2 kašičice soli 
  • 1 čaša ulja 

Za punjenje:

  • 250 g feta sira 
  • 150 g slanine 
  • 2 veze mladog luka

Za premazivanje:

  • 1 jaje 
  • susam ili kim 
  • 200 g putera 

Priprema:

U šerpi izmrvite feta sir, pa dodajte seckani mladi luk, kao i seckanu proprženu slaninu. Sve lepo sjedinite. U šerpi zagrejte mleko, ali nemojte da sačekate da proključa. Treba da bude toplo. Zatim ga sipajte u posudu i dodajte šećer, kao i mrvljeni kvasac. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim  postepeno dodajte prosejano brašno, so i sipajte ulje. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Nakon toga podelite testo na 5 delova, pa oblikujte loptice. Uzmite jednu lopticu i razvucite u obliku kruga. Ostale loptice pokrijte krpom. Zatim isecite trouglove i nafilujte sirom sa slaninom i mladim lukom. Urolajte i poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Premažite umućenim jajetom, pa pospite susamom ili kimom. Na svaku kiflicu stavite parče putera i pecite u zagrejanoj rerni na 250°S nekih 20 minuta, pa izvadite i ostavite da upiju puter.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA LETO 2024: Ko će procvetati, a kome zvezde i neće biti baš naklonjene