NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA TORTILJE: Domaće tortilje su mnogo ukusnije nego kupovne

Новости онлине

16. 05. 2024. u 20:00

Verovatno ste mislili kako je domaće tortilje teško napraviti, ali nije nimalo komplikovano. Sjedine se sastojci za testo, koje je kao za palačinke i onda se prže.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ТОРТИЉЕ: Домаће тортиље су много укусније него куповне

Foto Shutterstock

Sastojci: 

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera 
  • 480 ml vode
  • 1 kašika ulja 

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i šećer, pa postepeno dodajte vodu i mešajte. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Mešajte sve dok ne razbijete sve grudvice, a onda sipajte ulje i još jednom promešajte. Tiganj premažite uljem i kada se zagreje sipajte dve kutlače smese i malo razvucite po tiganju. Pržite i na svakih minut okrećite.Bitno je da pritiskate testo po ivici kako bi se napravio balon. Ređajte na tacnu i pokrijte krpom, pa sačekajte da omekšaju.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca