DOMAĆI KUVANI ĐEVRECI: Najlepše pecivo koje ste ikad probali
Kad biraju pecivo, mnogi se opredeljuju za kuvani đevrek, specifično pripremljeno testo uvaljano u susam. Za razliku od običnog đevreka, onaj kuvani prolazi dodatnu termičku obradu, zbog čega mu je i tekstura drugačija.
Sastojci:
- 500 g brašna
- kesica suvog kvasca
- 3 kašike ulja
- ravna kašičica soli
- 8 kašika šećera
- 150 ml vode
- 150 g susama
Priprema:
Zagrejte vodu da se smlači, pa je skinite sa ringle, dodajte kvasac, kašiku šećera i malo brašna, pa razmutite i ostavite da odstoji par minuta. Aktivirani kvasac sipajte u brašno, dodajte so i ulje i umesite testo.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površnu, pa većom i manjom čašom vadite krugove od testa.
U veću šerpu sipajte preostalih sedam kašika šećera, pa rastapajte na tihoj vatri. Kad se šećer karamelizuje, lagano sipajte litar vode i sve vreme mešajte da se šećer ne bi stvrdnuo na dnu šerpe. Kad ova voda provri, spuštajte đevreke i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Otprilike će svaki đevrek za tri minuta biti na površini šerpe.
Izvadite đevreke, uvaljajte ih u susam, pa ih ređajte na pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite đevreke u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Da bi đevreci što duže ostali sveži, posudu u kojoj ih čuvate prekrijte prozirnom folijom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura
24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.
20. 06. 2024. u 10:00
JEZIVO: Prodaje se vikendica gde je koljač Velja Nevolja vežbao da puca (FOTO)
KUĆA u Tršiću kod Loznice, koju je Veljko Belivuk, uhapšeni vođa surovog klana, koristio kako bi vežbao gađanje, prodaje se.
19. 06. 2024. u 09:35
KNEZ O RAZLOZIMA RAZVODA: Teško sam podneo, bilo je stresno
PEVAL Nenad Knežević Knez istakao je da se od bivše supruge Nine, sa kojom je dobio ćerke Andreu i Kseniju i proveo 17 godina u bračnoj zajednici, razveo zato što ništa nije htela da radi.
22. 06. 2024. u 07:51
Komentari (0)