JEZEKILJEV HLEB: Recept za najzdraviji hleb na svetu
Čuveni Jezekiljev hleb popularan je širom sveta zbog svojih nutritivnih vrednosti i zdravih sastojaka.

Foto: Shutterstock
Parče hleba ima 80 kalorija i 0,5 g masti (0% zasićenih), 15 g ugljenih hidrata (od čega 3 g vlakana) i 5 g proteina. Ovaj hleb sastavljen je tako da zaista prija vašem organizmu. Pšenica, ječam, proso i još dosta raznih namirnica stvaraju moćnu kombinaciju proteina i sadrži 18 amino kiselina, koje su neke od njih bile neophodne za naš organizam.
Sastojci:
- 8 šolja pšeničnog brašna od celog zrna
- 4 šolje ječmenog brašna
- 2 šolje skuvanog i izgnječenog sočiva
- pola šolje mlevenog prosa
- pola šolje raženog brašna
- 2 šolje vode
- kašičica soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 7 grama svežeg kvasca
Priprema:
Otopite kvasac u malo tople vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Pomešajte pšenično, raženo brašno, proso i ječam. Potom umešajte sočivo i maslinovo ulje sa malo vode i izblendajte. U dublju činiju stavite mešavinu brašna i otopljeni kvasac, dodajte proso i so. Zamesite testo, a po potrebi sipajte još vode. Kada umesite smesu, izručite je na površinu blago prekrivenu brašnom i mesite testo dok ne postane glatko. Stavite testo u nauljenu posudu i sačekajte da naraste duplo. Nakon toga još jednom premesite testo, oblikujte veknu, stavite u pobrašnjavljenu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)