LISNATA PITA OD PARADAJZA: Iskoristite sezonu paradajza i napravite jednostavnu lisnatu pitu
Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština. Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 4-5 paradajza
- 4 kašike soka od paradajza
- 1 kašika sušenog origana
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, pa ga prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom ili posut brašnom. Izbockajte ga viljuškom na nekoliko mesta i ravnomerno premažite sokom od paradajza. Paradajz isecite na tanke kolutove, pa ih poređajte po testu. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, a na kraju pospite origano. Ivice testa malo uvrnite na unutra. Pecite oko 15-20 minuta dok testo ne dobije lepu zlatnožutu boju.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PUNjENA, SA TRI SASTOJKA: Napravite pitu na malo drugačiji način
30. 05. 2024. u 11:00
PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
23. 05. 2024. u 08:00
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura
24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.
20. 06. 2024. u 10:00
JEZIVO: Prodaje se vikendica gde je koljač Velja Nevolja vežbao da puca (FOTO)
KUĆA u Tršiću kod Loznice, koju je Veljko Belivuk, uhapšeni vođa surovog klana, koristio kako bi vežbao gađanje, prodaje se.
19. 06. 2024. u 09:35
"LjUTIO SE NEKO ILI NE..." Reči komentatora HRT o neuspehu Hrvatske protiv Albanije
JOŠ jedno neprijatno iznenađenje za komšije.
19. 06. 2024. u 19:20
Komentari (0)