DOMAĆE MINI ROL VIRŠLE: Omiljeno pecivo našeg detinjstva

Novosti online

01. 06. 2024. u 07:00

Ukoliko želite da sebi, svojoj porodici ili gostima napravite ukusno pecivo, onda je ovo idealan recept za vas. Mekane i vazdušaste rol viršle su jednostavne za pripremu, a ukus će vas oduševiti.

ДОМАЋЕ МИНИ РОЛ ВИРШЛЕ: Омиљено пециво нашег детињства

Foto: Printskrin Jutjub/tasty

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 400 ml jogurta
  • 2 žumanca
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 600 gr brašna
  • 300 gr manjih viršli

Priprema:

Mleko zagrejte, ali pripazite da ne proključa. U 250 ml toplog mleka stavite kvasac, jednu kašiku brašna, šećer i so, pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte ostatak brašna, ulje, drugu polovinu mleka, dva žumanca i jogurt. 

Mesite dok se svi sastojci ne sjedine.

Testo oblikujte u loptu i premažite ga uljem sa svih strana, pa ga pokrijte najlon kesom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje četiri sata.

Na radnu površinu pospite malo brašna i razvucite testo na jedan centimetar debljine. Isecite ga na 12 širokih traka. Viršlu uvijte u svaku traku posebno.

Na tepsiju stavite pek papir i slažite rol viršle. Umutite jedno jaje i premažite ih.

Pecite na 200 stepeni, 25 minuta.

Služite ih tople.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILA JE ZATOČENICA ZEMUNACA 9 MESECI: Ko je LJiljana Buha koju u seriji Sablja igra prelepa glumica?