MEDITERANSKA PICA SA FETOM, TIKVICAMA I LUKOM: Uz gotovo testo za picu pravi se za pola sata i neverovatno je aromatična
Mediteranska pica pravi se sa brojnim sastojcima poput feta sira, mocarele, tikvica, bosiljka i dve vrste luka.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 450 g gotovog testa za picu
- 1 čen belog luka, sitno narendan
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1 limun, sa koricom, podeljen
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 30 g maslina, iseckanih
- 40 g iseckanog mocarela sira
- 1 mali paradajz, nasečen na krugove
- 1/3 srednjeg crvenog luka, tanko isečenog
- 70 g tikvica iseckanih
- 20 g bosiljka
- 30 g feta sira
Priprema:
Zagrejati rernu na 230°. Tepsiju podmažite uljem. Razvucite testo za picu da prekrije dno pripremljenog pleha. U maloj činiji pomešajte beli luk, origano, 1 kašičicu kore od limuna i 3 kašike ulja; začiniti solju i biberom. Premažite površinu testa sa 2 kašike aromatizovanog ulja. Dodajte masline u preostalu 1 kašiku ulja sa ukusom i stavite na picu.
Pospite mocarelu preko testa, položite paradajz, luk i tikvice na sir. Prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite picu dok kora ne porumeni, a povrće ne omekša, 20 do 25 minuta. Pospite mariniranim maslinama i preostalim začinjenim uljem, fetom, bosiljkom i sa još origana. Nasecite limun sa koricom na kriške. Servirajte uz kriške limuna.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA PIKANTNU KOREJSKU PICU: Popularna je ne samo u Koreji, već i širom sveta
09. 05. 2024. u 14:00
SOČNA BAKLAVA SA VIŠNjAMA: Neodoljiv spoj voća, fila i slatkog preliva
27. 05. 2024. u 15:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)