SLANA POSLASTICA ZA GURMANE: Domaća proja sa šunkom i sirom, dodatno začinjena mladim lukom
Proja sa šunkom, sirom i mladim lukom je jelo koje će svi obožavati, a možete lako da je napravite.
![СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком](/data/images/2024-01-31/448529_screenshot-2024-01-31-163155_fmob.jpg)
Foto Printskrin Youtube
Gotova je za sat vremena. Evo i kako da napravite proju sa šunkom i sirom:
Sastojci:
114 g šunke iseckane na kockice
120 g višenamenskog brašna
90 g žutog kukuruznog brašna
1 kašika šećera
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2 velika jajeta
227 g mlaćenice
57 g slanog putera, rastopljenog
113 g rendanog kačkavalja
40 g tanko isečenog mladog luka
Recept za domaću proju sa šunkom i sirom:
Zagrejte rernu na 220 °C. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte nakratko šunku da unese aromu u ulje. Kada se zagreje, sklonite sa vatre i šupljikavom kašikom prenesite na tanjir obložen papirnim ubrusima. Ostavite ulje u tiganju. U srednjoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. Umutiti da se dobro sjedine.
U drugoj posudi umutite jaja sa mlaćenicom i otopljenim puterom. Umešajte mešavinu jaja u suve sastojke, mešajući dok se ne sjedine. Dodajte sir, mladi luk i šunku. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite dok ne porumeni, oko 20 minuta. Izvucite iz rerne, pospite preostalim sirom preko vrha, vratite u rernu na još 3 do 4 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite u plehu najmanje 10 minuta. Po vrhu pospite iseckani mladi luk. Uživajte!
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli... „KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za Bild o ruskim bombama - Ovo nije moglo da se zamisli...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„KAO DA NIKADA NISU POSTOJALE“ Nemački novinar u reportaži za "Bild" o ruskim bombama - "Ovo nije moglo da se zamisli..."
NA ZAPADU nisu mogli da veruju da postoji tako masivna bomba kao što je FAB-3000 koju su ruske snage nedavno upotrebile u Ukrajini, ocenjuje nemački novinar Julijan Repke u reportaži za „Bild“.
22. 06. 2024. u 19:05
![EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i migovi](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
EKSPLOZIJE U KIJEVU: Ukrajinci javljaju da je pogođena prestonica, rakete su stigle sa mora, a bombardovali su i "migovi"
MIKOL Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine, na Telegramu je izneo podatke o ruskom napadu
27. 06. 2024. u 09:15 >> 09:17
![JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro](/data/images/2024-06-28/501663_3917005-jana-ls_kf.jpg?time=1719597765)
JANA SE RAZVELA OD MUŽA KAD JE OBOLEO OD RAKA: "Ne kajem se, preko Fejsbuka sam saznala da je umro"
SUDBINA nekada ume da se poigra sa nama i dovede nas pred neverovatna iskušenja. Nekada moramo da donesemo važne odluke koje mogu da nam promene tok sudbine.
28. 06. 2024. u 20:02
Komentari (0)