PITA SA JOGURTOM: Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli

Novosti online

12. 07. 2024. u 14:51

Slasna pita idealna za doručak ili večeru, uz šolju jogurta ili kiselog mleka.

ПИТА СА ЈОГУРТОМ: Сочна и сласна, поправља дан у трену, овакву до сада нисте јели

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 ml jogurta
  • 500 g kora za pitu
  • 5 jaja
  • jedna kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • jedan prašak za pecivo

Priprema:

4 jaja ulupajte sa soli, dodajte jogurt, ulje i vodu, i promešajte. Dodajte prašak za pecivo i dobro sjedinite. Odvojite nekoliko kašika od smese sa strane.  U  pleh obložen pek papirom stavite dve kore. Ostatak savijte u lepezu, na širinu od dva prsta. Poslažite lepeze jednu do druge, preko kora u plehu. Sve prelijte umućenom smesom. Četkicom rasporedite po žljebovima. Ostatak smese umutite sa jajetom pa prelijte preko pite. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Prijatno!                                                                                                                                                                             (trpeza)  

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ZAVRŠENA ERA DOMINACIJE: Orban saopštio užasne vesti za Zapad