PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
Brz obrok neodoljivog ukusa, toliko se jednostavno sprema da može i dete da ga napravi.

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
Podloga
- 3 tikvice - 1kg
- 4 jajeta
- So, biber
- 5-6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadev
- 1 paradajz
- 100 g kobasice
- 50 g domaće dimljene slanine
- 50 g maslina
- 150-200 g sira
- Pelat od paradajza sa origanom i bosiljkom
Priprema:
Izrendati tikvice i posoliti. Sačekati malo da tikvice puste vodu i iscediti ih. Dodati im jaja i umutiti sve, pa dodati brašno, prašak za pecivo i biber. Sve sjediniti i sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Poređati prvo paradajz, a zatim i ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
(still)
Preporučujemo

POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00

BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23

KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa
19. 05. 2024. u 08:00

NAJZGODNIJA HRVATICA PRIZNALA DA JE SRPKINjA: Otkrila zbog čega govori hrvatskim jezikom i zašto je promenila prezime
PEVAČICA i spisateljica Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, po mnogima jedna od najzgodnijih Hrvatica, otkrila je nedavno u jednom intervjuu za domaće medije da je zapravo Srpkinja.
14. 07. 2025. u 12:21

"ON ŽELI DA UZME SVE!" Putin obavestio Trampa da kreće u veliku ofanzivu, dao mu i rok
RUSKI predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog predsednika Donalda Trampa da Moskva namerava da pojača vojne operacije na istoku Ukrajine u roku od narednih 60 dana, objavio je portal Aksios 14. jula, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa telefonskim razgovorom dvojice lidera početkom meseca.
14. 07. 2025. u 10:04

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)