PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
Brz obrok neodoljivog ukusa, toliko se jednostavno sprema da može i dete da ga napravi.

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
Podloga
- 3 tikvice - 1kg
- 4 jajeta
- So, biber
- 5-6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadev
- 1 paradajz
- 100 g kobasice
- 50 g domaće dimljene slanine
- 50 g maslina
- 150-200 g sira
- Pelat od paradajza sa origanom i bosiljkom
Priprema:
Izrendati tikvice i posoliti. Sačekati malo da tikvice puste vodu i iscediti ih. Dodati im jaja i umutiti sve, pa dodati brašno, prašak za pecivo i biber. Sve sjediniti i sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Poređati prvo paradajz, a zatim i ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
(still)
Preporučujemo

POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00

BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23

KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa
19. 05. 2024. u 08:00

OVAJ ČOVEK IZ MUP-A DAVAO LAŽNE INFORMACIJE O ZVUČNOM TOPU: Vučić otkrio kako je u poslednji čas sprečen državni udar 15. marta
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć gostujući u emisiji "Hit Tvit" da u poslednjih 11 meseci nije isključivo problem bio u novcu spolja ili iznutra, već u tome što su sve naše vrednosti napadnute, ali i sve državne institucije koje su, kako je istakao, razorene.
06. 10. 2025. u 09:46

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VELjKOVA OBJAVA O RAZVODU: Najveći udarac za dete
VELjKO i Bogdana Ražnatović godinama su u skladnom braku u kom su dobili tri sina, a sada je on objavio snimak u kom se govori o razvodu.
05. 10. 2025. u 17:34
Komentari (0)