PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
Brz obrok neodoljivog ukusa, toliko se jednostavno sprema da može i dete da ga napravi.

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
Podloga
- 3 tikvice - 1kg
- 4 jajeta
- So, biber
- 5-6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadev
- 1 paradajz
- 100 g kobasice
- 50 g domaće dimljene slanine
- 50 g maslina
- 150-200 g sira
- Pelat od paradajza sa origanom i bosiljkom
Priprema:
Izrendati tikvice i posoliti. Sačekati malo da tikvice puste vodu i iscediti ih. Dodati im jaja i umutiti sve, pa dodati brašno, prašak za pecivo i biber. Sve sjediniti i sipati u kalup, prekriven papirom za pečenje. Poređati prvo paradajz, a zatim i ostale sastojke. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
(still)
Preporučujemo

POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00

BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem
10. 06. 2024. u 12:23

KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa
19. 05. 2024. u 08:00

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)