HLEPČIĆI IZ TIGANJA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
Svaka zemlja ima neko tradicionalno jelo, a kada je reč o Kini, to su ovi hlepčići. Recept za ovo ukusno testo je jednostavan i gotovo svako može da napravi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 jajeta
- 120 ml tople vode
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- perca mladog luka
Priprema:
Sve sastojke sjedinite u činiju i zamesite testo sve dok ne postane homogeno. Potom ga oklagijom razvaljajte u tanki krug. Po njemu pospite sitno seckana zelena perca od mladog luka pa urolajte. Možete slobodno nekoliko puta da "valjate" rolat kako biste bili sigurni da se sve sjedinilo.
Ponovo razvaljajte oklagijom ali ovog puta ne morate previše tanko, kako bi testo lepo naraslo.
Modlom ili čašom secite helpčiće i ređajte na tacnu kako bi im dali vremena da se kvasac aktivira. Posle najviše 20 minuta, hlepčića pržite u tiganju, na dobro zagrejanom ulju nekoliko minuta sa obe strane dok hlepčići ne dobiju zlatnu boju.
Hlepčiće vadite na tanjir sa ubrusom kako bi pokupio višak ulja.
Prijatno!
Preporučujemo

RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00

PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)