TORTILJA ROLNICE SA TIKVICAMA I SLANINICOM: Hrskava korica i eksplozija ukusa
Tortilje sa tikvicama su spoj omiljene zamene za hleb, ali i sjajnog povrća. Pripemili smo vam recept kome je teško odoleti.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 1 srednja ili veća tikvica
- 100 g sira
- 70 g narendanog kačkavalja
- so
- 150 g naseckane slaninice
Priprema:
Poređajte tortilje, zatim ih podelite na četiri dela, onako kako će vam biti najzgodnije da ih urolate kasnije. Slaninu propržite na srednjoj vatri, pa je izvadite da se ocedi od viška ulja.
Narendajte tikvicu i posolite. Promešajte i ostavite da stoji oko pet minuta da ispusti višak vode.
Ocedite tikvice.
Na tortilje ređajte tikvice, izmrvljeni sir, kačkavalj i slaninicu.
Urolajte i u zagrejan tiganj ostavite da se peče oko dva minuta sa obe strane.
Po želji, kačkavalj možete ostaviti van tikvica, pa ga pospite preko ispečene strane toritljice kada bude skoro gotovo.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39
RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00
PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
RUS KOME SE KLANjA CELA SEVERNA KOREJA: Da nije bilo njega Kim ne bi vladao - dao ruku za Velikog vođu (FOTO)
SKROMNI ruski seljak iz Sibira promenio je istoriju Severne Koreje. Dinastija Kim Jakovu Novičenku najviše duguje što je danas na vlasti.
05. 11. 2024. u 09:14
Komentari (0)