TORTILJA ROLNICE SA TIKVICAMA I SLANINICOM: Hrskava korica i eksplozija ukusa

Novosti online

26. 07. 2024. u 16:00

Tortilje sa tikvicama su spoj omiljene zamene za hleb, ali i sjajnog povrća. Pripemili smo vam recept kome je teško odoleti.

ТОРТИЉА РОЛНИЦЕ СА ТИКВИЦАМА И СЛАНИНИЦОМ: Хрскава корица и експлозија укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 1 srednja ili veća tikvica
  • 100 g sira
  • 70  g narendanog kačkavalja
  • so
  • 150 g naseckane slaninice

Priprema:

Poređajte tortilje, zatim ih podelite na četiri dela, onako kako će vam biti najzgodnije da ih urolate kasnije. Slaninu propržite na srednjoj vatri, pa je izvadite da se ocedi od viška ulja.

Narendajte tikvicu i posolite. Promešajte i ostavite da stoji oko pet minuta da ispusti višak vode.

Ocedite tikvice.

Na tortilje ređajte tikvice, izmrvljeni sir, kačkavalj i slaninicu.

Urolajte i u zagrejan tiganj ostavite da se peče oko dva minuta sa obe strane.

Po želji, kačkavalj možete ostaviti van tikvica, pa ga pospite preko ispečene strane toritljice kada bude skoro gotovo.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Fondacija Meridian vrednim stipendijama po peti put nagradila najbolje akademce u zemlji