PROJA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM: Recept koji će ovoga leta obožavati svi ukućani
Proja sa tikvicama i šunkom je sezonski i vrlo jednostavan obrok za celu porodicu.

Foto Printskrin Youtube
Sastojci:
- 3 cela jaja
- so i biber
- 180 ml običnog jogurta
- 180 ml ulja
- 180 g rendanog tvrdog sira
- 540 g brašna
- 1 kesica instant kvasca
- bosiljak po ukusu
- 100 g rendane tikvice
- 50 g kuvane šunke isečene na kocke
- 80 g polutvrdog sira isečenog na kockice
Priprema:
Za proju sa tikvicama i šunkom prvo umutite jaja sa solju i biberom pa dodajte jogurt, mleko, ulje i rendani sir. Nakon toga sipajte brašno i kvasac i dobro promešajte. Dodajte potom rendanu tikvicu, šunku i kockice sira. Podmažite i pobrašnite kalup za torte, sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180° oko 40 minuta.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00

PITA SA JOGURTOM: Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli
12. 07. 2024. u 14:51

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)