PROJA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM: Recept koji će ovoga leta obožavati svi ukućani
Proja sa tikvicama i šunkom je sezonski i vrlo jednostavan obrok za celu porodicu.

Foto Printskrin Youtube
Sastojci:
- 3 cela jaja
- so i biber
- 180 ml običnog jogurta
- 180 ml ulja
- 180 g rendanog tvrdog sira
- 540 g brašna
- 1 kesica instant kvasca
- bosiljak po ukusu
- 100 g rendane tikvice
- 50 g kuvane šunke isečene na kocke
- 80 g polutvrdog sira isečenog na kockice
Priprema:
Za proju sa tikvicama i šunkom prvo umutite jaja sa solju i biberom pa dodajte jogurt, mleko, ulje i rendani sir. Nakon toga sipajte brašno i kvasac i dobro promešajte. Dodajte potom rendanu tikvicu, šunku i kockice sira. Podmažite i pobrašnite kalup za torte, sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180° oko 40 minuta.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00

PITA SA JOGURTOM: Sočna i slasna, popravlja dan u trenu, ovakvu do sada niste jeli
12. 07. 2024. u 14:51

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

"DA LI SE MAKRON DROGIRA?" Jovanino pitanje izazvalo smeh u studiju: "Kako da se nose s tolikom problemima..."
VODITELjKA Jovana Joksimović u jutarnjem programu na televiziji K1 dotakla se teme Emanuela Makrona i sporne situacije sa maramicom i sumnjom o upotrebi opijata, koja se proširila društvenim mrežama.
13. 05. 2025. u 16:57
Komentari (0)