PROJA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM: Recept koji će ovoga leta obožavati svi ukućani

Новости онлине

30. 07. 2024. u 08:00

Proja sa tikvicama i šunkom je sezonski i vrlo jednostavan obrok za celu porodicu.

ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА И ШУНКОМ: Рецепт који ће овога лета обожавати сви укућани

Foto Printskrin Youtube

Sastojci:

  • 3 cela jaja
  • so i biber
  • 180 ml običnog jogurta
  • 180 ml ulja
  • 180 g rendanog tvrdog sira
  • 540 g brašna
  • 1 kesica instant kvasca
  • bosiljak po ukusu
  • 100 g rendane tikvice
  • 50 g kuvane šunke isečene na kocke
  • 80 g polutvrdog sira isečenog na kockice

Priprema: 

Za proju sa tikvicama i šunkom prvo umutite jaja sa solju i biberom pa dodajte jogurt, mleko, ulje i rendani sir. Nakon toga sipajte brašno i kvasac i dobro promešajte. Dodajte potom rendanu tikvicu, šunku i kockice sira. Podmažite i pobrašnite kalup za torte, sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180° oko 40 minuta.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca